2.MLS 2023/24




TAKMIČENJA MK



LINKOVI

facebook twitter youtube instagram





















SLEDEĆE UTAKMICE:

SENIORI:
DUNAV - RADNIK
Ned 21.4. St.Pazova 18h

MLAĐE KATEGORIJE:
Juniori:


Kadeti:


Pioniri:


Ml.pioniri:


Minibasket:


30.05.2018. KK DUNAV U TURISTIČKOM VODIČU STARIH
BANOVACA
     
    Osnovna škola "Slobodan Savković" iz Starih Banovaca izabrana je među 40 u Srbiji za učešće u projektu "Preduzetne škole". Preduzetni tim, koji su sačinjavali učenici, uz pomoć svojih nastavnika, proteklih nekoliko meseci radio je na izradi Turističkog vodiča Starih Banovaca. U prelepoj brošuri, svoje mesto našao je i Košarkaški klub Dunav, kao najuspešniji sportski kolektiv u našem mestu. Zahvaljujemo se preduzetnom timu naše škole i još jednom čestitamo svima koji su učestvovali na ovom više nego uspešnom projektu.

21.05.2018. MLAĐI PIONIRI PRVI NA TURNIRU U BEČEJU
     
    Mlađi pioniri, 2006. i mlađi, učestvovali su na Međunarodnom turniru u Bečeju - Roda Cup 2018.
     U prvoj utakmici naš tim, posle nešto lošijeg starta i bolje igre u drugom polvremenu, savladao je, na kraju zasluženo, ekipu Bečeja. U drugoj, ujedno i finalnoj utakmici, uz odličnu igru tokom cele utakmice, savladana je slovenačka ekipa iz Nove Gorice i time je osvojeno prvo mesto u kategoriji mlađih pionira.
     Pauzu između utakmica, naš tim je iskoristio za druženje, šetnju i opuštanje u bazenu.

16.05.2018. TV PRILOG O MALIM ŠAMPIONIMA
     
    Prilog RTV Stara Pazova o našim minibasketašima i mlađim pionirima:

29.04.2018. MINIBASKET SELEKCIJA ŠAMPION VOJVODINE
NS BASKET - OMLADINAC 35:36
     
    Minibasketaši, dečaci 2007.godište i mlađi, postali su šampioni Vojvodine za sezonu 2017/18.
     U finalnoj utakmici, pred prepunim tribinama hale u Novim Banovcima, naša selekcija savladala je NS Basket iz Novog Sada rezultatom 36:35. Naš tim je u subotu u polufinalu, takođe u neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici, savladao Spartak iz Subotice, dok je NS Basket ubedljivo bio bolji od Železničara iz Inđije. Nakon jučerašnjih polufinalnih utakmica, stekao se utisak da je novosadska ekipa favorit za osvajanje prvog mesta. Vodili su minibasketaši NS Basketa u prvom poluvremenu i sa dvocifrenom prednošću ali su naši momci u nastavku pokazali znanje i kvalitet. Pre svega izuzetnom borbenošću, napravili su još jedan veliki preokret i u dramatičnoj završnici zasluženo slavili. Čestitke svim igračima i treneru Marku Čaviću na osvojenoj tituli!

26.04.2018. IN MEMORIAM: TOŠA BAJIĆ (1956 - 2018)

     Sa velikom tugom obaveštavamo sve košarkaške prijatelje da je u sredu 25.aprila 2018.godine preminuo Toša Bajić, jedan od osnivača, član prve uprave i Predsednik Košarkaškog kluba Dunav u dva mandata.

     Od prvog dana, daleke 1976.godine, pa sve do danas, čika Toša je bio deo kluba, kao Predsednik i član uprave ali i kao navijač i prijatelj. Dao je veliki doprinos u organizaciji i razvoju Košarkaškog kluba Dunav, posebno u prvim godinama postojanja. Sve do danas bio je redovan na svim utakmicama kod kuće, a često je sa ekipom išao i na gostovanja.

     Košarkaški klub Dunav izražava najdublje saučešće porodici Bajić. Sahrana će se održati u petak 27.Aprila u 15 časova, na starom groblju u Starim Banovcima.

24.04.2018. MINIBASKET - F4 KSV U BANOVCIMA,
POLUFINALE SA SPARTAKOM, SUBOTA 16h30
     
     Narednog vikenda, još jedan Finalni turnir Vojvodine održaće se u Banovcima, u kategoriji Minibasket - dečaci do 11 godina. Turnir će se održati u Novim Banovcima a pored naše prve minibasket seleckije, Omladinca, učestvuju još i Spartak iz Subotice, NS Basket 07 iz Novog Sada i Železničar Star Basket iz Inđije.
     Polufinalne utakmice na programu su u subotu. U prvoj utakmici od 16h30 sastaju se Omladinac i Spartak, dok se u drugom polufinalu od 18h30 sastaju NS Star i Železničar. Finale je na programu u Nedelju od 12h15. Sve utakmice igraju se u hali Osnovne škole u Novim Banovcima.
22.04.2018. MLAĐI PIONIRI ŠAMPIONI VOJVODINE
     
    Mlađi pioniri, selekcija U12 (2006.godište i mlađi) postala je šampion Vojvodine za sezonu 2017/18. Na završnom turniru koji je naš klub organizovao u Novim Banovcima, učestovale su i ekipe Akademika iz Srbobrana, Spartaka iz Subotice i Petrovgrada iz Zrenjanina.
    U dva dana viđene su tri izuzetno kvalitetne i uzbudljive utakmice. U subotu u prvom polufinalu Akademik je savladao Petrovgrad rezultatom 32:27, dok je u drugom polufinalu naš tim bio bolji od Spartaka rezultatom 34:28. U finalnoj utakmici koja je odigrana u nedelju, u prelepoj atmosferi pred ispunjenim tribinama, viđena je velika borba i uzbudljiva utakmica do poslednjeg minuta. Prva čertvrtina pripala je našem timu ali je Akademik u drugoj napravio potpuni preokret i na odmor otišao sa prednošću od šest poena (19:25). U drugom poluvremenu košarkaši iz Banovaca pokazali su da su kvalitetniji u ovom momentu i uz veliku želju i borbenost došli do zalužene pobede rezultatom 47:35 (09:06, 10:19, 14:05, 14:05). Pobedom u finalu mlađi pioniri pokazali su još jednom da su u ovoj kategoriji najbolji u Vojvodini, obzirom da su i na kraju ligaškog dela bili na čelu tabele, kao i da je pred njima još puno uspeha. Čestitke svim igračima i treneru Daliboru Šušteršiću na postignutim rezultatima ove sezone.

17.04.2018. FINALNI TURNIR ML.PIONIRA U BANOVCIMA,
POLUFINALE SA SPARTAKOM, SUBOTA 16h30
     
     Narednog vikenda, u Novim Banovcima, održaće se Finalni turnir Vojvodine za Mlađe Pionire (U12). Pored naše selekcije, učestvuju još i Spartak Subotica, Petrovgrad Zrenjanin i Akademik Srbobran.
     Polufinalne utakmice na programu su u subotu. U prvoj utakmici od 14h30 sastaju se Petrovgrad i Akademik, dok se u drugom polufinalu od 16h30 naša selekcija sastaje sa Spartakom. Finale je na programu u Nedelju od 12h15. Sve utakmice igraju se u hali Osnovne škole u Novim Banovcima.
16.04.2018. PIONIRI STALI U ČETVRTFINALU,
VRBAS - OMLADINAC 59:43
     
     Pioniri nisu uspeli da se plasiraju u polufinale. U četvrtfinalnoj utakmici završnog turnira F8 KSV za pionire (U14) koji se održava u Žablju, naš tim poražen je od Vrbasa rezultatom 59:43 (15:11, 19:10, 08:13, 07:19).
     Bila je ovo, nažalost, jedna od lošijih partija naše selekcije ove sezone. Ključan je bio drugi period ove utakmice, u kom su naši pioniri napravili veliki broj izgubljenih lopti i bili lošiji u skoku od protivnika. Vrbas je u tom periodu napravio prednost od 13 poena koju nije ispuštao do kraja utakmice. Ovom utakmicom završena je takmičarska sezona za pionirsku selekciju. Čestitke svim igračima i trenerima na postignutim rezultatima u sezoni 2017/18.
13.04.2018. PIONIRI, FINALNI TURNIR KSV
ČETVRTFINALE SA VRBASOM, NEDELJA 14h30
     
     Finalni turnir Košarkaškog saveza Vojvodine za pionire (U14) održaće se u Žablju, u organizaciji kluba domaćina KK Defense. Na turniru učestvuje najboljih osam ekipa iz Vojvodine, koje su ostvarile plasman kroz grupe Srem/Banat i Bačka. Četvrtfinalne utakmice na programu su u nedelju 15.Aprila dok će se polufinala i finale odigrati za vikend 21/22.Aprila.
     Naša selekcija zauzela je drugo mesto u svojoj grupi pa će se u četvrtfinalu sastati sa trećeplasiranom ekipom iz grupe Bačka a to je bio KK Vrbas. Vrbas je ligaški deo završio sa deset pobeda i četiri poraza. Očekuje se uzbudljiva utakmica a našoj selekciji želimo dobru igru, puno sreće i plasman u polufinale. Četvrtfinale Vrbas - Omladinac na programu je u nedelju 15.Aprila od 14h30 u Žablju.
06.04.2018. VELIKA POBEDA ZA KRAJ SEZONE,
VOJVODINA - DUNAV 70:75
     
     Pobedom u Novom Sadu, Dunav je na najbolji mogući način završio još jednu prvoligašku sezonu. Posle velike borbe svih 40 minuta, Alasi su slavili rezultatom 70:75 (24:14, 09:23, 17:23, 20:15).
     Vojvodina je mnogo bolje otvorila utakmicu i nakon deset minuta igre imala i dvocifrenu prednost. Igrači Dunava nisu se predavali i odličnom odbranom u drugoj četvrtini preokrenuli su rezultat do odmora. Velika borba nastavila se i u drugom poluvremenu. Naš tim ušao je u probleme sa ličnim greškama ali je ipak uspeo da krajem treće i početkom poslednje deonice napravi seriju 13-0, koja se pokazala kao odlučujuća u ovoj utakmici. Novosađani su uspeli da se približe pred sam kraj i unesu dozu neizvesnosti ali je Dunav sačuvao prednost i na kraju, zahvaljujući dobroj igri ali i velikoj borbenosti i želji, zasluženo slavio. Dunav su do druge pobede nad Vojvodinom predvodili Luka Mitrović (18p, 5as), Milan Nikolić (18p, 15sk) i Aleksandar Miljković (13p, 9sk). Statistika Vojvodina - Dunav
     Dunav je drugu prvoligašku sezonu završio na devetoj poziciji na tabeli, sa 12 pobeda i 14 poraza.
02.04.2018. DVA FINALNA TURNIRA KSV U BANOVCIMA

     Ligaški deo takmičenja za mlađe kategorije je završen i sada slede Finalni turniri KSV u svim kategorijama. Organizacija dva finalna turnira, za Minibasketaše i za Mlađe Pionire pripala je našem klubu, pa će se ova dva turnira održati u Banovcima, uz učešće i naših selekcija kao prvoplasiranih u svojim ligama. Konačni termini biće određeni naknadno a preliminarni su:

U11 Minibasket, 28-29.April
U12 Mlađi Pioniri, 21-22.April

02.04.2018. MLAĐI PIONIRI SA PRVOG MESTA U PLAY OFF !

     Završen je ligaški deo takmičenja i u kategoriji Mlađih Pionira. U poslednjem kolu, u derbiju lige i utakmici za prvo mesto, naš tim savladao je na svom terenu Akademik iz Srbobrana rezultatom 52:27 (13:05, 18:06, 12:07, 09:09). Vodili su naši momci od samog početka utakmice i velikom borbenošću i odličnom igrom konstantno bili u prednosti i kontrolisali rezultat. Na kraju ubedljiva pobeda, kojom su se mlađi pioniri revanširali gostima za jedini poraz u prvenstvu, a još bitnije, ovom pobedom osvojeno je prvo mesto na kraju ligaškog dela. Na ovoj utakmici nastupili su: Kalambura 2, Kantar 2, Čavić 11, Pantović 4, Stevanović, Stojnić 6, Imić, Prekodravac 5, Tanović 6, Ašćerić 4, Rašić 12, Savić. Sledi Play Off koji je na programu 5. i 6.Maja a održaće se u našoj hali u Novim Banovcima, u organizaciji našeg kluba. Mlađi pioniri su treća selekcija mlađih kategorija, pored Pionira i Minibasketaša, koja je izborila učešće na Finalnim turnirima KSV ove sezone.

18.03.2018. ALASI UBEDLJIVI PROTIV VUKOVA,
DUNAV - BEOVUK 107:87
     
    U pretposlednjem kolu KLS, Dunav je na svom terenu savladao Beovuk rezultatom 107:87 (19:21, 27:25, 32:21, 29:20).
     Iako je utakmica bila bez većeg rezultatskog značaja, obzirom da su obe ekipe izgubile šanse za plasman u Super ligu, igrači obe ekipe pokazali su borbenost i želju za pobedom. U prvom poluvremenu ni jedan tim nije uspeo da napravi značajniju prednost. Igralo se brzo, uz dosta grešaka ali i veliki broj poena. Nakon odmora, košarkaši Dunava pokazali su da su trenutno bolji rival. Sredinom treće četvrtine Alasi su stekli veću prednost koju su do kraja utakmice postepeno uvećavali do konačnih 107:87. Banovčane su predvodili Milan Nikolić (26p, 8sk, 4as), Luka Mitrović (20p, 8sk, 7as) i Nikola Vuković (22p, 9sk). Statistika Dunav - Beovuk
     U poslednjem kolu Dunav gostuje Vojvodini u Novom Sadu.

Inserti sa utakmice i konferencija za medije:
25.03.2018. MINIBASKETAŠI ŠAMPIONI SREMA
     
    Minibasketaši Omladinca, naša prva selekcija, šampion je Srema za sezonu 2017/18. Omladinac je osvojio prvo mesto u Sremu ubedljivo, sa 15 pobeda iz 16 utakmica i učestvovaće na završnom turniru Vojvodine koji će se održati krajem aprila. U poslednjem kolu, u Novim Banovcima, sastale su se dve naše selekcije, tim Omaldinca novi prvaci Srema, i tim Dunava, najmlađa selekcija u takmičenju. Omladinac je pobedio rezultatom 50:22. Nakon ligaške, odigrana je i utakmica najmlađih članova, a po završetku svim minibasketašima uručene su medalje. Tabela U11 Minibasket
<
<
24.03.2018. ALASI PORAŽENI U PANČEVU,
TAMIŠ - DUNAV 94:74
     
     Drugi put ove sezone Tamiš je bio bolji od Dunava. U 24.kolu Košarkaške lige Srbije, Pančevci su na svom terenu slavili rezultatom 94:74 (25:21, 27:23, 27:13, 15:17).
     Domaći su u meč ušli odlučni da pobedom potvrde mesto u Super ligi. Agresivnom odbranom svih 40 minuta na plejmejkirama Dunava pravili su puno problema Alasima da organizuju igru. Ipak, igrači Dunava pružili su dobar otpor u većem delu prvog poluvremena. Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini kada su domaći ubrzali igru i stekli nedostižnu prednost. Kod Tamiša najbolji su bili Smiljanić (23skp, 10), Ilkić (11p, 7as) i Sočanac (9p, 8as), dok se kod Dunava istakao Luka Mitrović (25p. 6as). Statistika Tamiš - Dunav
     Dunav još ima teoretske šanse da se nađe među osam ekipa koje idu u Super ligu ali će to posle ovog poraza biti izuzetno teško. U pretposlednjem kolu, Dunav dočekuje Beovuk, u PETAK 30.Marta od 18h, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 2.
12.03.2018. PIONIRI UBEDLJIVI U ZAVRŠNICI LIGAŠKOG DELA

     U poslednjoj utakmici ligaškog dela pioniri su na svom terenu savladali Karađorđevo rezultatom 121:20. Poene na ovoj utakmici postigli su: Martinović 2, Kunarac 2, Rašić 14, Savić 5, Bubalo 12, Turčinović 8, Ševo 14, Kovač 2, Kostić 30, Jerkić 4, Kalanj 18, Graovac 10. Naš tim je ligaški deo završio na drugoj poziciji na tabeli a sada sledi Play off sa ekipama iz grupe Bačka. Tabela i rezultati U14 Pioniri 
     Mlađi pioniri nastavili su niz pobeda. Na gostovanju u Novom Bečeju, savladali su Jedinstvo rezultatom 18:69. Na ovoj utakmici nastupili su: Kalambura 2, Kantar, Prokopljević S. 4, Čavić 15, Prokopljević J., Pantović 8, Stevanović 6, Tanović 5, Stojnić 8, Ašćerić 2, Rašić 10, Prekodravac 9. Do kraja ligaškog dela mlađim pionirima ostala je utakmica na domaćem terenu sa Akadamikom iz Srbobrana. Tabela i rezultati U12 Mlađi pioniri
     Minibasketaši Dunava poraženi su na svom terenu od ekipe Železničar Star Basket rezultatom 40:48. Selekcija Omladinca bila je slobodna prethodnog vikenda pa je odigrala prijateljsku utakmicu u Golubincima. Narednog vikenda, u nedelju, na programu je poslednje kolo Minibasket lige a u Novim Banovcima sastaće se dve naše selekcije, Omladinac i Dunav. Međusobnu utakmicu odigraće i mlađe grupe a po završetku, svim članovima minibasket selekcija biće uručene medalje, igračima Omladinca za osvojeno prvo mesto u ligi a igračima Dunava kao najmlađoj ekipi u takmičenju. Tabela i rezultati U11
     Prijateljsku utakmicu u Golubincima odigrala je i naša ženska selekcija. Naše devojčice pobedile su rezultatom 20:69.

18.03.2018. ALASI SE REVANŠIRALI KRALJEVČANIMA,
DUNAV - SLOGA 87:74
     
     Košarkaši Dunava opravdali su ulogu favorita u 23.kolu Košarkaške lige Srbije i savladali Slogu na svom terenu rezultatom 87:74 (25:14, 26:24, 24:22, 12:14).
     Već posle par minuta igre stekao se utisak da će Kraljevčani teško uspeti da pariraju Banovčanima. Dunav je odmah napravio osetniju prednost koju nije ispuštao do kraja utakmice. Sredinom druge četvrtine gosti su uspeli da priđu na šest poena zaostatka ali je to bila poslednja pretnja i prilika da se vrate u utakmicu. Dunav je na poluvremenu imao +13, a sa istom prednošću Alasi su i završili, iako je u jednom momentu bilo i dvadeset poena razlike (80:60). Dunav je sa ovom pobedom ostao u trci za Super ligu ali su mu u poslednja tri kola potrebne dve pobede više od zemunske Mladosti. Sloga i pored poraza gaji nade da u poslednja tri kola može da izbegne poslednju poziciju na tabeli i tako eventualno ostvari opstanak. Ubedljivo najefikasniji kod Dunava bio je Nikola Vuković (22p, 15sk) a pratili su ga Željko Klještan (19p, 3as) i Lazar Zorčić (15p, 3sk). U redovima Sloge istakao se Nenad Vuković (22p, 2as). Statistika Dunav - Sloga
     U narednom kolu Dunav gostuje u Pančevu, dok Sloga dočekuje Mladost.

Konferencija za medije:
14.03.2018. NAJAVA, 23.KOLO KLS
DUNAV - SLOGA, SUBOTA 20h, ST.PAZOVA

     Košarkaška liga Srbije ulazi u završnicu. Preostala su četiri kola a borba, kako za mesta koja vode u Super ligu tako i za opstanak, postaje sve zanimljivija. U subotu od 20h, u hali Park u Staroj Pazovi, sastaće se Dunav i Sloga. Banovčani još uvek imaju teoretske šanse da se domognu osme pozicije dok se Kraljevčani bore da ne budu poslednji na tabeli i tako eventualno izbore opstanak. U prvom delu sezone Sloga je savladala Dunav, što je bila prva pobeda, od ukupno tri koje je Sloga ostvarila do sada, pa će Dunav imati dodatni motiv u ovoj utakmici da se revanšira za poraz u Kraljevu.

  
12.03.2018. MK: ODLIČNI REZULTATI U ZAVRŠNICI SEZONE

     Minulog vikenda odigrano je pet utakmica u okviru mlađih kategorija.

Minibasketaši Omladinca savladali su Staru Pazovu na svom terenu 68:06 i tako osigurali prvo mesto na tabeli pa će kao šampioni Srema učestvovati na Finalnom turniru Vojvodine. Minibasketaši Dunava poraženi su u Rumi od ekipe Ru Koš rezultatom 47:40. Narednog vikenda selekcija iz Novih Banovaca je slobodna dok minibasketaši iz Starih Banovaca dočekuju Železničar Star Basket iz Inđije.

Mlađi pioniri još jednom su savladali Petrovgrad iz Zrenjanina, ovoga puta na svom terenu, rezultatom 36:26. Nije ovo bilo baš najbolje izdanje naše ekipe ali i pored grešaka i puno promašenih šuteva, naš tim je bio konstantno u vođstvu i na kraju zasluženo slavio (Kalambura 4, Kantar, Rašić 4, Čavić 8, Pantović 5, Stevanović 2, Ilić, Stojnić, Prokopljević, Ašćerić 5, Prekodravac 6, Tanović 2). Dva kola pre kraja, mlađi pioniri nalaze se na čelu tabele a narednog vikenda gostuju u Novom Bečeju.

Pioniri su ostvarili novu ubedljivu pobedu. Uz odličnu igru i pristup, u Novom Bečeju savladana je ekipa Jedinstva rezultatom 44:120. Samo u prvom poluvremenu naš tim postigao je 71 poen. Pionirima predstoji još utakmica kod kuće sa Karađorđevom pa zatim završni turnir Vojvodine. (Kunarac 5, Graovac 14, Rašić 19, Savić 4, Bubalo 10, Turčinović 11, Popović 3, Kovač 13, Kostić 24, Jerkić 2, Kalanj 13, Martinović 2)

Nakon završene lige, kadeti su u seriji odigravanja prijateljskih utakmica. Na gostovanju u Golubincima savladan je Jadran rezultatom 45:85. Narednu pripremnu utakmicu, kadeti igraju na svom terenu sa Vojkom.

Tabela i rezultati U11 Minibasket
Tabela i rezultati U12 Mlađi pioniri
Tabela i rezultati U14 Pioniri    

12.03.2018. LOŠA ZAVRŠNICA, BODOVI OSTALI NA ZLATIBORU
ZLATIBOR - DUNAV 81:76
     
     Košarkaši Dunava bili su na pragu da sa Zlatibora donesu nova dva boda. Ipak, greškama u poslednjih par minuta utakmice, propuštena je prilika da se dođe do nove pobede i ekipa iz Čajetine slavila je rezultatom 81:76 (23:14, 18:31, 19:14, 21:17).
     Domaći su mnogo bolje otvorili utakmicu i u jednom momentu prvog dela igre imali i 12 poena prednosti. Dunav je odličnom igrom u drugoj četvrtini, posebno u završnici poluvremena u potpunbosti preokrenuo rezultat i na odmor otišao sa vođstvom 41:45. U istom ritmu igrači Dunava nastavili su i u trećoj deonici a najveću prednost imali su u 27.minutu utakmice (48:56). Zlatiborci tada za tri minuta prave seriju 12-0 i vraćaju se u utakmicu. Domaći su konstantno bili u blagoj prednosti u poslednjih deset minuta ali je Dunav uspeo na minut i po pre kraja da dođe na minus jedan (75:74). U neizvesnoj završnici, pre svega zahvaljujući greškama igrača Dunava, Zlatiborci su prelomili utakmicu i na kraju slavili rezultatom 81:76. Nešto efikasniji u Dunavu su bili Nikolić (12p, 8sk, 4as), Klještan (19p, 5sk) i Vuković (14p, 5sk), dok su kod domaćih najbolji bili Papić (24p, 4sk, 3as) i Veličković (17p, 2as). Statistika Zlatibor - Dunav
     Narednu utakmicu Dunav igra na svom parketu a u goste dolazi Sloga iz Kraljeva. Utakmica se igra u subotu od 20h u hali Park u Staroj Pazovi.

Prilog TV Čajetina i konferencija za medije:
08.03.2018. 22.KOLO, DUNAV PUTUJE NA ZLATIBOR

     Košarkaši Dunava, u okviru 22.kola KLS, putuju na Zlatibor. Utakmica protiv ekipe iz Čajetine, igra se u subotu od 18h. Ekipa kreće na put u petak a na dan utakmice u prepodnevnim satima odradiće trening u hali Sportskog centra "Wai Tai" na Zlatiboru, gde se i igra utakmica.

     Dunav i Zlatibor sastali su se dva puta ove sezone, oba puta u Staroj Pazovi. U ligaškom duelu Dunav je bio bolji dok je u Kupu Zlatibor odneo pobedu. Domaći trenutno sa još tri tima dele pozicije od četvrtog do sedmog mesta, sa 12 pobeda i 9 poraza.

02.03.2018. ODLIČNA PARTIJA ALASA I UBEDLJIVA POBEDA,
DUNAV - OKK BEOGRAD 88:61
     
     U premijernoj utakmici 21.kola Košarkaške lige Srbije, koja je odigrana u petak u hali Park u Staroj Pazovi uz direktan TV prenos, sastali su se timovi iz donjeg dela tabele, Dunav i OKK Beograd. Do ove utakmice rivali su bili izjednačeni na tabeli pa se očekivala neizvesna utakmica. Ipak, da tako ne bude, pobrinuli su se košarkaši Dunava, koji su odličnom igrom svih 40 minuta, ostvarili više nego ubedljivu pobedu, rezultatom 88:61 (33:17, 20:22, 19:08, 16:14).
     Od samog starta utakmice igrači Dunava pokazali su gostima da nemaju nameru da prepuste bodove. Tokom cele utakmice domaći su igrali jako dobro u odbrani a u prvom poluvremenu, posebno u prvoj četvrini, bili su raspoloženi i u napadu. Razliku stečenu do poluvremena, Dunav je u nastavku samo uvećavao. U jednom momentu bilo je i maksimalnih +30 (79:49). Na kraju, pobeda sa velikih ali zasluženih 27 poena viška koja puno znači u završnici prvenstva. Svi igrači pružili su večeras dobre partije a Dunav su do pobede ponajviše predvodili Nikolić (20p, 6sk, 4as), Mitrović (19p, 5sk), Vuković (14p, 8sk, 5as) i Zorčić (14p, 8sk, 5as, 3bl), dok su kod poraženih nešto efikasniji bili Đoković (15p, 4as) i Milošević (14p, 4sk). Statistika Dunav - OKK Beograd
     U okviru narednog, 22.kola, Dunav putuje na Zlatibor.

Konferencija za medije:
25.02.2018. MK: TRI POBEDE ZA VIKEND

     U takmičenjima mlađih kategorija, proteglog vikenda ostvareni su sledeći rezultati:

U11 Minibasket:
St.Pazova 2 - Omladinac 17:31
Pink - Dunav 37:52

U14 pioniri:
Zadrugar - Omladinac 54:81
(Kunarac 6, Savić 7, Rašić 6, Graovac 5, Bubalo 2, Turčinović 15, Ševo 6, Kovač 2, Kostić 22, Jerkić 2, Kalanj 6, Martinović 2)

Naredne utakmice:
(U11 Minibasket, D.Tovarnik, 03/04.Mart) Srem Basket - Omladinac
(U11 Minibasket, St.Banovci, 03/04.Mart) Dunav - Ru Koš 2
(U12 Ml.pioniri, Titel, 03/04.Mart) Titel - Omladinac
(U14 Pioniri, N.Bečej, 10/11.Mart) Jedinstvo - Omladinac

Tabela i rezultati U11 Minibasket
Tabela i rezultati U12 Mlađi pioniri
Tabela i rezultati U14 Pioniri    

24.02.2018. ABA LIGAŠ PREJAK ZA DUNAV,
BORAC - DUNAV 94:68
     
     Čačanski ABA ligaš nije dozvolio iznenađenje u 20.kolu KLS. Borac je u hali kraj Morave savladao Dunav rezultatom 94:68 (26:15, 21:20, 24:15, 23:18).
     Još jedna bleda partija igrača Dunava i novi ubedljiv poraz na gostovanju. Igrači Borca su od prvog minuta pokazali da su trenutno kvalitetniji rival i već u prvoj deonici stekli su osetniju prednost. Košarkaši Dunava odigrali su nešto bolje u drugoj četvrtini ali nisu uspeli da smanje zaostatak do poluvremena. Od sredine treće deonice Borac nastavlja da povećava razliku, do konačnih 94:68. Čačane su na ovoj utakmici predvodili Pešaković (18p, 4as), Balaban (14p, 5sk) i Marinović (11p, 8as), dok su kod Dunava najefikasniji bili Nikolić (22p, 5sk) i Vuković (14p, 7sk). Statistika Borac - Dunav
     U narednom kolu, u PETAK od 18h, Dunav dočekuje OKK Beograd, uz direktan prenos na TV Arena Sport 3 kanalu.
01.02.2018. GOLUBOVI ODNELI BODOVE U SUBOTICU
DUNAV - SPARTAK 71:78
     
     U 19.kolu Košarkaške lige Srbije, tim iz Subotice je došao do pobede u Staroj Pazovi: Dunav – Spartak 71:78.
     Bila je to utakmica u kojoj su ekipe igrale u naletima, smenjivale su se serije i vođstva ali u kojoj je Spartak ipak imao blagu inicijativu. Zato je i prvi prošao kroz cilj. Odluka je pala u poslednja dva minuta, u koja se posle trojke Luke Mitrovića, ušlo poravnatog rezultata – 68:68. Na drugoj strani, Dejan Pejić se revanširao pleju Dunava, vratio Spartaku vođstvo, a Nikola Lučić sa penala povisio na pet razlike – 68:73. Mitrović je poenima uz faul vratio dramu – 71:73, pred poslednje 64 sekunde meča. Ispostavilo se da su to bili poslednji poeni Dunava na ovom meču, Spartak je ubacio pet i slavio pobedu rezultatom 71:78 (18:14, 17:27, 24:13, 12:24)

Dunav: Bolović 4 (4 sk), Mitrović 19 (5 sk), Vuković 7 (4 sk), Popović 6, Miljković 8, Nikolić 5, Cvetković, Zorčić 16 (9 sk), Klještan 6, Stanojević, Despotović.
Spartak: Nikolić 15 (10 sk, 7 as), Pejić 16 (6 sk, 4 il), Lučić 5, Tanasković 2, V. Gazibegović 6 (8 sk), S. Gazibegović, Kojović, Sladoje 4, Barna, Jovanović 6, Šajić 16 (5 sk), Karadžić 8. Statistika Dunav - Spartak
     Dunav u narednom kolu, već u subotu od 19h, gostuje u Čačku.
     Na poluvremenu utakmice, najmlađi članovi kluba, minibasketaši, takmičili su se u košarkaškim veštinama, na poligonu.

Konferencije za medije:
19.02.2018. DVE UTAKMICE ŽENSKIH SELEKCIJA

     Ženske selekcije našeg kluba odigrale su dve prijateljske utakmice prošlog vikenda.
     Selekcija sastavljena od mlađih i starijih devojčica odigrala je utakmicu u Sremskoj Mitrovici sa ekipom Sirmijum Basket. Domaće igračice bile su bolji rival i pobedile u ovom meču. Druga utakmica odigrana je u hali u Starim Banovcima. Selekcija sastavljena samo od mlađih igračica ostvarila je pobedu protiv ekipe ŽKK Vuk iz Beograda.
     Pozivamo sve zainteresovane devojčice koje žele da igraju košarku, da dođu na treninge koji se održavaju u sledećim terminima: Sreda 19h30 N.Banovci, Subota 13h St.Banovci i Nedelja 9h St.Banovci. Trener Branko Kavurin 064/283-52-07

19.02.2018. MLAĐE KATEGORIJE BEZ PORAZA

     Selekcije mlađih kategorija u vikendu koji je za nama odigrale su četiri ligaške utakmice u kojima su ostvarene sve četiri pobede.
     U minibasket ligi obe selekcije slavile su na svom parketu. Dunav je savladao Staru Pazovu 2 rezultatom 52:42, dok je Omladinac u derbiju kola bio ubedljiv protiv ekipe Železničar Star Basket iz Inđije, rezultatom 45:15. Narednog vikenda, Dunav gostuje ekipi Pink iz Šimanovaca dok selekcija Omladinca gostuje u Staroj Pazovi. Tabela i rezultati U11 Minibasket
     Mlađi pioniri bili su bolji od vršnjaka iz Apatina. U Novim Banovcima ostvarena je pobeda rezultatom 72:27. Na ovoj utakmici nastupili su: Prokopljević S., Kalambura, Kantar, Čavić, Pantović, Ilić, Stojnić, Prekodravac, Prokopljević J., Tanović, Ašćerić, Rašić. U narednom kolu, mlađi pioniri putuju u Titel. Tabela i rezultati U12 Mlađi pioniri
     U okviru Play Off grupe, pioniri su ostvarili još jednu pobedu. Savladana je ekipa Zadrugar iz Lazareva, rezultatom 20:69. Utakmica je odigrana u Novim Banovcima a gosti su bili formalni domaćini. Za pionire nastupili su: Jerkić, Graovac, Rašić, Savić, Bubalo, Turčinović, Kovač, Kunarac, Popović, Martinović. U narednom kolu ponovo će ove dve ekipe odmeriti snage. Tabela i rezultati U14 Pioniri    

12.02.2018. MINIBASKETAŠI I MLAĐI PIONIRI REĐAJU
POBEDE

     U toku vikenda koji je za nama, u okviru mlađih kategorija odigrane su dve ligaške utakmice.
     Minibasketaši Omladinca nastavili su seriju pobeda u Rumi, protiv ekipe Ru Koš 1. Ostvarena je pobeda rezultatom 14:42.
     Mlađi pioniri, u 11.kolu Regionalne lige, savladali su Spartak u Subotici rezultatom 26:33. Naš tim je zbog bolesti par igrača nastupio nešto oslabljen ali to nije smetalo da se velikom borbenošcu i odličnom igrom u odbrani osvoje nova dva boda. Timskom igrom naši momci kontrolisali su rezultat tokom cele utakmice i na kraju zasluženo slavili.
     Sledećeg vikenda na teren će četiri selekcije. Minibasketaši Omladinca dočekuju Železničar iz Inđije, dok minibasketaši Dunava takođe na svom terenu dočekuju Staru Pazovu. Pioniri nastavljaju utakmice u Play Off grupi i igraće na svom terenu sa ekipom Zadrugar iz Lazareva. Mlađi pioniri dočekuju Apatin.

11.02.2018. ALASI NEMOĆNI U VALJEVU,
METALAC - DUNAV 94:77
     
     Košarkaši Dunava još jednom su pružili izuzetno bledu partiju na gostovanju, ovoga puta u Valjevu, odigravši jednu od najslabijih utakmica ove sezone. Domaći Metalac slavio je rezultatom 94:77 (28:18, 30:18, 18:24, 18:17).
     Dunav se držao samo prvih pet minuta a zatim su domaći preuzeli kontrolu utakmice. Katastrofalnu igru Dunava u prvom poluvremenu, posebno u odbrani, u potpunosti su iskoristili Valjvci i za poluvreme postigli neverovatnih 58 poena (58:36). Početkom treće četvrtine Metalac je imao i maksimalnih 25 poena razlike (67:42). Košarkaši Dunava uspeli su da ublaže prednost i dođu do 13 poena zaostatka ali je to bilo sve štu su napravili na ovoj utakmici. Na kraju više nego zaslužena pobeda domaćih a Dunavu ostaje da u narednim utakmicama popravi loš utisak iz Valjeva. Statistika Metalac - Dunav
     Sledeću utakmicu Dunav igra na svom terenu, u SREDU 21.Februara od 19h30 protiv Spartaka.
06.02.2018. NOVA HALA, NOVI DOM U BANOVCIMA,
SADA I ZVANIČNO
     
     Banovci dobijaju novu sportsku halu. Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine i Opština Stara Pazova potpisali su ugovor o finansiranju ovog projekta u tekućoj godini. Lokalna samouprava prepoznala je potrebu da se u Podunavlju, u Opštini Stara Pazova, izgradi sportska hala koja će zadovoljiti potrebe organizacije utakmica najvišeg nivoa, kao i svih vrsta sportskih i kulturnih manifestacija. Najveći doprinos ovoj ideji i početku realizacije, svakako je dao naš klub i svi ljudi u njemu, koji iz godine u godinu, svojim radom postižu zapažene rezultate. Podsetimo, prvi tim Dunava, desetu godinu za redom trenira i svoje utakmice igra van Banovaca. U takvim uslovima, postignuti su najznačajniji rezultati u istoriji kluba, a sada je konačno na vidiku novi dom, hala u Banovcima, koja se sa nestrpljenjem očekuje na radost navijača i svih sugrađana.
06.02.2018. OSVOJENO OPŠTINSKO ŠKOLSKO TAKMIČENJE

     Učenici Osnovne škole iz Novih Banovaca, ponovili su prošlogodišnji uspeh i osvojili opštinsko takmičenje u košarci. Svi igrači članovi su našeg kluba kao i trener/nastavnik Dalibor Šušteršić. Ekipa je sastavljena od učenika šestog i sedmog razreda, bez osmaka, a osvajanjem prvog mesta u Opštini ostvaren je plasman na Okružno takmičenje.

05.02.2018. NIKOLA VUKOVIĆ SPORTISTA GODINE,
NAGRADE I EKIPI DUNAVA, TRENERU OMLADINCA
     
     Na svečanosti koju su po 51-vi put organizovali Opština Stara Pazova, Sportski savez i RTV Stara Pazova nagrađeni su sportisti pojednci i klubovi u raznim kategorijama. Svečanost je održana u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, a generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije je bila Opština Stara Pazova. Za Sportistu godine izabran je Nikola Vuković, košarkaš Dunava i 3x3 basket ekipe Zemun, sa kojom je postao prvak Sveta. Pored Nikole, nagradu je dobila i seniorska ekipa Dunava kao i trener košarkaša Omladinca Dragan Kristić.

05.02.2018. ČETIRI POBEDE MLAĐIH KATEGORIJA

     U četiri utakmice mlađih kategorija ostvarene su sve četiri pobede.
     U poslednjem kolu kadetske lige, naša selekcija slavila je na gostovanju protiv ekipe Družina Kozlovac iz Crepaje, rezultatom 51:88. Iako je domaćin fizički dominantnija ekipa, naši kadeti su taktički i tehnički nadigrali protivnika i zasluženo slavili. Na ovoj utakmici nastupili su Kostić 3, Đukić 6, Radisavljević 4, Crnomarković 13, Gojak 12, Turčinović 13, Zorić 3, Savić 25, Krstić 2, Tanović 7. Kadeti su ligu završili na trećoj poziciji. Tabela i rezultati U16

     Pioniri su ostvarili i drugu pobedu u Play Off-u Regionalne lige, savladavši na svom terenu Jedinstvo iz Novog Bečeja, rezultatom 101:54. Odličnom igrom u prvoj četvrtini stečena je prednost koja je dozvolila nešto slabiju igru u drugoj deonici. U drugom poluvremenu ponovo je naš tim bio dominantan i na kraju zasluženo slavio ubedljivu pobedu. U narednom kolu pioniri gostuju Zadrugaru. Tabela i rezultati U14 Play off Banat/Srem


     Nastavljeno je takmičenje i u minibasket ligi. Selekcija Omladinca nastavila je da ređa pobede. Na domaćem terenu savladana je ekipa Ru Koš 2 rezultatom 46:28. Narednog vikenda Omladinac gostuje ekipi Ru Koš 1. Pobedu je ostvarila i selekcija Dunava, na gostovanju u Staroj Pazovi. Savladana je ekipa St.Pazova 1 rezultatom 18:39. Narednu utakmicu Dunav igra za dve nedelje, na svom terenu protiv ekipe Stara Pazova 2. Tabela i rezultati U11

     Narednog vikenda svoju ligu nastavljaju i mlađi pioniri, gostovanjem u Subotici ekipi Spartaka.

01.02.2018. PORAZ NAKON VELIKE BORBE
DUNAV - DINAMIK 70:86
     
     Dunav nije uspeo da napravi podvig i savladala lidera na tabeli. U 17.kolu Košarkaške lige Srbije, pred ispunjenim tribinama hale Park u Staroj Pazovi, Dinamik je slavio rezultatom 70:86 (21:16, 17:18, 15:21, 17:31).
      Iako su Banovčani većim delom utakmice bili u prednosti, nisu uspeli da dođu do novih bodova. Nošeni podrškom sa tribina, domaći su bolje počeli i u prvom poluvremenu pružili odličan otpor Beograđanima. Drugo poluvreme, a posebno poslednja deonica, u potpunosti je pripala ekipi Miroslava Nikolića. Igrači Dunava nisu imali dovoljno snage i koncetracije da svih 40 minuta pariraju protivniku pa je Dinamik u poslednjih pet minuta prelomio utakmicu i na kraju došao do ubedljive pobede. Najefikasniji kod Dunava bili su Luka Mitrović (21p, 6as) i Aleksandar Miljković (12p). Ekipu Dinamika predvodili su Nemanja Krstić (19p, 7sk) i Andreja Stevanović (20p, 5as). Statistika Dunav - Dinamik
     Dunav u narednom kolu gostuje Metalcu u Valjevu.
     Utakmica je bila humanitarnog karaktera. Prihod od ulaznica, donacija i SMS poruka, upućen je Stefanu Subotiću iz Belegiša, za pomoć u daljem lečenju.

Konferencije za medije:
29.01.2018. PIONIRI I KADETI OSTVARILI UBEDLJIVE POBEDE
     
     Prošlog vikenda, svoja takmičenja nastavili su kadeti i pioniri.

     Kadeti su u 13.kolu Regionalne lige, na svom terenu, savladali Radnički iz Kovina, rezultatom 78:51 (25:10, 21:10, 18:14, 14:17). Odličnom igrom od prvog minuta stečena je velika prednost već u prvom poluvremenu. Sve je funkcionisalo i u napadu i u odbrani pa je na kraju ostvarena zaslužena i ubedljiva pobeda, kojom se naš tim revanširao za poraz u prvom delu sezone. Za kadete na ovoj utakmici nastupili su: Kostić, Radisavljević, Crnomarković 2, Gojak 25, Turčinović 24, Zorić, Savić 17, Krstić, Đukić 8, Tanović 2. Narednog vikenda kadeti gostuju u Crepaji. Tabela i rezultati U16

     U prvom kolu Play Off-a Regionalne lige, pioniri su na gostovanju u Banatskom Karađorđevu, ostvarili ubedljivu pobedu rezultatom 42:113 (12:44, 09:14, 06:33, 15:22). Jakom odbranom i brzim napadima u potpunosti je nadigrana ekipa Karađorđeva. Na ovoj utakmici nastupili su: Popović 4, Kunarac 6, Rašić 15, Savić 6, Turčinović 16, Ševo 15, Kovač 6, Kostić 35, Jerkić, Kalanj 8, Martinović 2. Nakon prvog kola i prenesenih bodova, naš tim se nalazi na drugoj poziciji na tabeli. U narednom kolu pioniri dočekuju Jedinstvo iz Novog Bečeja. Tabela i rezultati U14 Play off Banat/Srem
28.01.2018. U KRAGUJEVCU OSVOJENI VELIKI BODOVI,
RADNIČKI - DUNAV 70:82
     
     U 16.kolu nacionalnog prvenstva, Dunav je, u hali Jezero u Kragujevcu, savladao Radnički rezultatom 70:82 (23:24, 18:13, 11:21, 18:24). Ovo je četvrta pobeda naših košarkaša u poslednjih pet utakmica, čime su se popeli na osmo mesto na tabeli i tako se vratili u borbu za Super ligu.
      Domaćin je motivisano ušao u meč. Sredinom prve deonice poveli su Kragujevčani 19:10 ali au Alasi brzo konsolidovali redove i uspeli da preokrenu rezultat do prve pauze. U drugoj četvrtini viđena je izjednačena borba, u kojoj su Kragujevčani za nijansu bili bolji i na odmor otišli sa četiri poena više (41:37). Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo Dunavu koji je pronašao rešenje za zonske i kombinovane odbrane domaćina i strpljivom igrom u napadu dolazio do rešenja. Ključna je bila serija 9:0, krajem treće četvrtine, kojom su igrači Dunava došli do prednosti koju su uspešno sačuvali do kraja utakmice. Najefikasniji kod Dunava bili su Lazar Zorčić (20p, 14sk, 6as), Luka Mitrović (23p, 4as) i Milan Nikolić (17p, 5uk). Kod Kragujevčana najbolji su bili Orlando Kolman (23p, 4sk) i Filip Luković (12p, 2as). Statistika Radnički - Dunav
     Naredne subote od 20h, Dunav na svom terenu dočekuje prvoplasirani Dinamik.

Konferencija za medije:
20.01.2018. ALASI PREOKRETOM DO NOVIH BODOVA,
DUNAV - VRŠAC 70:59
     
     Banovčani su se revanširali Vrščanima za poraz iz prvog dela sezone. U 15.kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je na svom parketu savladao Vršac rezultatom 70:59 (09:21, 22:11, 21:16, 18:11).
      Još jednom su igrači Dunava izuzetno loše otvorili utakmicu. Gosti su krenuli odlično i nakon pet minuta igre rezultat je glasio 0:12. Ništa nije polazilo za rukom domaćima pa su igrači Vladimira Đokića početkom druge četvrtine imali maksimalnih 18 poena prednosti (12:30). Od tog momenta bude se Banovčani. Milan Nikolić pogodio je dva slobodna bacanja a zatim i novi igrač u redovima Dunava, Petar Despotović, sa dve vezane trojke podiže publiku na noge. To je bio samo početak serije, jer su domaći do poluvremena napravili 19:2 i u potpunosti se vratili u utakmicu. Na početku drugog dela, nova serija ekipe Mitra Ašćerića (10:1), kojom su slomili Vrščane i do kraja utakmice uspešno sačuvali stečenu prednost. Dunav je pred kraj imao i 14 poena više od protivnika, a na kraju konačan rezultat glasio je 70:59, za zasluženu pobedu Dunava, ukupno sedmu u dosadašnjem delu lige. Plavo bele su na ovoj utakmici predvodili Milan Nikolić (21p, 8sk), Lazar Zorčić (16p, 8sk) i kapiten Aleksandar Miljković (14p, 6sk), dok su u redovima Vrščana najbolji bili Miloš Glišić (17p, 13sk) i Stefan Đorđević (13p, 4sk). Statistika Dunav - Vršac
     Naredne subote Dunav gostuje u Kragujevcu.

Konferencija za medije:
15.01.2018. LOŠE IZDANJE U ZEMUNU,
MLADOST - DUNAV 101:76
     
     Drugi deo sezone u Košarkaškoj ligi Srbije nije dobro počeo za košarkaše Dunava. U utakmici 14.kola, zemunska Mladost, kao domaćin, savladala je Dunav rezultatom 101:76 (32:15, 21:19, 21:23, 27:19).
     Bila je ovo sigurno najlošija igra Dunava u poslednje tri sezone a to se moglo naslutiti već na početku meča kada su domaći napravili veliku prednost, koju su uspešno sačuvali do kraja. Težak poraz Dunava iz koga se moraju izvući pouke a priliku da poprave utisak igrači Dunava imaju već u petak od 19h30, kada na svom terenu u 15.kolu dočekuju Vršac. Statistika Mladost - Dunav
27.12.2017. NOVI DRESOVI I ZA ŽENSKU SELEKCIJU
     
     I ženska selekcija našeg kluba može da se pohvali novom opremom. Devojčice u novu godinu ulaze sa novim dresovima. Trenutno je u toku Novobeogradska liga za devojčice a naša selekcija takmiči se u grupi sa ekipama ŽKK Vuk, ŽKK Delfin, ŽKK Balkan i ŽKK Novi Beograd.
     Sve zainteresovane devojčice koje žele da treniraju košarku mogu doći na treninge, koji se održavaju SREDOM od 19h30 u Novim Banovcima, kao i SUBOTOM od 13h i NEDELJOM od 9h u Starim Banovcima. Za više informacija kontakt trener Branko Kavurin 064/283-52-07
25.12.2017. ZAVRŠENA GODINA I ZA MLAĐE KATEGORIJE
     
     Za kraj kalendarske 2017.godine svoje utakmice odigrali su kadeti i minibasketaši.
     Kadeti su nakon dobre igre poraženi na gostovanju u Zrenjaninu, od ekipe Proletera rezultatom 88:75. Domaći su bez poraza u ligi i sve ekipe su pobeđivali ubedljivo. Naša selekcija u obe utakmice pružila je odličan otpor ali nije bilo snage da se dođe do pobede. Kadeti će preostale utakmice u ligi odigrati naredne godine. Tabela U16
     Minibasketaši su godinu završili svečano. U hali u Starim Banovcima, odigrane su dve utakmice naših minibasket selekcija Dunava i Omladinca. Prva, utakmica starijih grupa, odigrana je u okviru minibasket lige a selekcija Omladinca pobedila je rezultatom 41:17. Nakon ove, odigrana je utakmica mlađih selekcija, školica košarke. Već tradicionalno, u prisustvu velikog broja roditelja, uz novogodišnje pesme, dočekan je i Deda Mraz koji je svim članovim podelio paketiće. Više fotografija i video pogledajte na Facebook stranicama kluba.

25.12.2017. ALASI NADIGRALI NOVOSAĐANE,
DUNAV - VOJVODINA 97:94
     
     U poslednjoj utakmici prvog dela Košarkaške lige Srbije, Dunav je na svom terenu savladao Vojvodinu rezultatom 97:94 (28:17, 29:22, 15:27, 25:28).
     Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo Banovčanima. Obe ekipe bile su raspoložene za igru u napadu ali su igrači Dunava bili mnogo uspešniji i furioznom igrom od prvog minuta stekli veliku prednost. Bilo je to možda i najbolje prvo poluvreme domaćih u dosadašnjem delu sezone. Na početku treće četvrtine Dunav dolazi i do dvadeset poena prednosti (59:39) ali onda sledi veliki pad u igri i bude se Novosađani. Vojvodina za samo pet minuta pravi seriju 15-0 i u potpunosti se vraća u utakmicu. Igrači Dunava su uspevali da čuvaju blagu prednost, od tri do sedam poena sve do poslednjeg minuta. Na minut do kraja, gosti prelaze u vođstvo (93:94) pa je usledila uzbudljiva završnica. Malo više koncetracije, znanja i sreće imali su košarkaši Dunava i poenima Luke Mitrovića dolaze do zaslužene, za domaćina mnogo važne pobede, rezultatom 97:94. Najbolji pojedinci u Dunavu bili su Lazar Zorčić (26p, 8sk, 5as), Luka Mitrović (21p, 6as) i Milan Nikolić (21p, 4sk), dok su se u redovima Vojvodine istakli Teodor Atanasov (21p, 6sk) i Krsto Bjelica (15p, 5sk, 5as). Statistika Dunav - Vojvodina
     U prvom kolu drugog dela prvenstva, Dunav gostuje zemunskoj Mladosti.

Konferencija za medije:
22.12.2017. PORAZ U KUPU, DUNAV - ZLATIBOR 58:68
     
     Dunav je završio ovosezonsko učešće u Kupu, porazom u četvrtfinalu drugog stepena takmičenja, od ekipe Zlatibora rezultatom 58:68. Gosti iz Čajetine su se na ovaj način revanširali za poraz u Košarkaškoj ligi Srbije. Ni domaći ni gosti nisu prikazali zavidnu igru ali su igrači Zlatibora činili nešto manje grešaka pa su konstantno bili u blagoj prednosti koju su na kraju uspešno sačuvali. Dunavu sledi poslednja utakmica u prvom delu ligaškog dela i to na svom terenu, protiv novosadske Vojvodine, u nedelju od 18h30.

Izveštaj RTV Stara Pazova:
21.12.2017. NEBOJŠA STANOJEVIĆ NOVI CENTAR DUNAVA
     
     Novi igrač Dunava na centarskoj poziciji je Nebojša Stanojević.
     Stanojević je rođen 1994.godine u Beogradu, visok je 213cm a prošao je sve mlađe kategorije FMP-a. Poslednje četiri godine proveo je u Americi, gde je igrao košarku, studirao i diplomirao na Univerzitetu St.Cloud. Ovu sezonu počeo je u KK Zlatibor a od danas novi je član Dunava. Prvu utakmicu za Alase, Stanojević će odigrati baš protiv svog bivšeg kluba, Zlatibora, večeras od 19h30 u okviru Četvrtfinala Kupa Srbije.
     O prvim utiscima u novom klubu i očekivanjima u preostalom delu sezone, Nebojša Stanojević kaže:
"Prvi utisak je zaista fantastičan. Osetio sam dobrodošlicu i neku pozitivnu atmosferu koja vlada u klubu, kako od igrača, tako i od strane stručnog štaba. Zbog takve atmosfere, mislim da neću imati nikakvih problema da se uklopim u kolektiv. Na meni i mojim saigračima je da se što bolje uigramo i spremimo za drugi deo i ovo malo što je ostalo u prvom delu sezone. Imali smo par "kikseva" pre nego što sam ja došao ali sve je to normalno u sportu. Na sreću, imamo prilike to da ispravimo u vremenu koje je pred nama. U nastavku sezone očekujem još bolju igru i plasman u Super ligu."
19.12.2017. ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE,
DUNAV - ZLATIBOR, ČETVRTAK 19h30, HALA PARK
     
     U četvrtak od 19h30, u hali Park u Staroj Pazovi, Dunav u četvrtfinalu Kupa Srbije dočekuje Zlatibor iz Čajetine. Kao i u prethodnim utakmicama ova dva tima, očekujemo puno uzbuđenja i neizvesnu utakmicu. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu i pomognu Dunavu da se plasira u nastavak takmičenja.
     U ostalim utakmicama sastaju se Konstantin - Beovuk, Metalac - Vojvodina i Mladost SP - Zdravlje. Podsećamo da će finalisti Kupa Srbije učestvovati na završnom turniru, Kupu Radivoja Koraća.

18.12.2017. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA
     
     Minibasket selekcija Omladinca nastavlja po starom, sa pobedama. Ostvarena je i osma uzastopna pobeda, na gostovanju u Šimanovcima protiv Pinka rezultatom 17:76. Selekcija Dunava, kombinovana od dečaka iz Belegiša i Starih Banovaca, poražena je na svom terenu od ekipe Srem Basket iz Pećinaca rezultatom 19:38. Tabela i rezultati U11
      Naredne subote, od 12h30, u hali u Starim Banovcima na programu su dve minibasket utakmice, mlađih i starijih grupa dva naša kluba, Dunava i Omladinca. Biće ovo prilika za tradicionalno obeležavanje završetka još jedne uspešne godine, pa očekujemo da naše najmlađe članove ponovo poseti i Deda Mraz sa paketićima.            
      U zaostaloj utakmici 9.kola takmičenja za mlađe pionire, naša selekcija poražena je u Srbobranu od Akademika rezultatom 39:37. Bila je ovo izuzetno zanimljiva i neizvesna utakmica ali ostaje utisak da su pobednika odlučile sudije, čudnim kriterijumom tokom celog meča, a posebno u završnici. Naš tim nalazi se na deobi prvog mesta sa samo jednim porazom a liga se nastavlja u februaru. Tabela i rezultati U12
15.12.2017. VELIKA POBEDA ZA PRVE BODOVE NA STRANI,
BEOVUK - DUNAV 83:93
     
     Košarkaši Dunava ostvarili su izuzetno važnu pobedu u Beogradu nad ekipom Beovuka, rezultatom 83:93 (25:21, 17:20, 23:25, 18:27) i tako prvi put ove sezone doneli bodove sa gostovanja.
     Utakmicu su nešto bolje počeli domaći i u toku prve četvrtine konstantno bili u blagoj prednosti. Sredinom druge deonice, popularni Vukovi dolaze i do prednosti od deset poena ali od tog momenta Dunav je pružio mnogo bolju igru. Iako su Alasi imali izuzetno veliki broj grešaka i izgubljenih lopti (ukupno 24), uspeli su do poluvremena da se u potpunosti vrate u utakmicu. U trećoj četvrtini ponovo su domaći bili u blagoj prednosti a Dunav je konačno došao u vođstvo u poslednjim trenucima tog perioda. Naši igrači od tada nisu ispuštali prednost. Iz minuta u minut uvećavali su razliku i na kraju zasluženo slavili i ostvarili petu pobedu u sezoni. Dunav su na ovoj utakmici predvodili Luka Mitrović (26p, 9as), Lazar Zorčić (19p, 9sk, 6bl) i Milan Nikolić (15p, 10sk). Statistika Beovuk - Dunav
     Dunava sada očekuje četvrtfinale Kupa Srbije, u kome na svom terenu u četvrtak od 19h30 dočekuje ekipu Zlatibora. Poslednje kolo u prvom delu prvenstva, Dunav igra u nedelju, takođe na svom terenu, protiv Vojvodine.

Izveštaj RTV Vojvodina:
10.12.2017. PANČEVCI ODNELI BODOVE IZ PAZOVE,
DUNAV - TAMIŠ 80:90
     
     U okviru 11.kola Košarkaške lige Srbije, Dunav je poražen na svom terenu od Tamiša rezultatom 80:90 (12:21, 19:18, 24:19, 25:32).
     Pančevci su mnogo bolje ušli u utakmicu i već u prvoj četvrtini napravili osetniju prednost. Loš šut u prvom poluvremenu koštao je igrače Dunava zaostatka od osam poena na poluvremenu. U drugom delu, domaći su odigrali mnogo bolje i brzo uhvatili rezultatski priključak, nošeni podrškom sa tribina. Ipak, Pančevci koji su tokom celog meča bili u vođstvu, serijom 11-2 na pet minuta pre kraja utakmice stiču važnu prednost koju su sačuvali do kraja. Pobedom nad ekipom Dunava, Tamiš se revanširao za dva poraza iz prethodne sezone. Najefikasniji kod domaćih bio je Dejan Majstorović sa 16 poena i 4 asistencije dok je u pobedničkoj ekipi najbolji bio Stefan Mitrović sa 20 poena i 4 skoka. Statistika Dunav - Tamiš
     Dunav u narednom kolu igra u Beogradu sa ekipom Beovuka, u petak od 18h, uz direktan prenost na kanalu Arena Sport 4.

Konferencija za medije:
07.12.2017. VELIKA ZAHVALNOST NAVIJAČIMA, ČLANOVIMA
MLAĐIH KATEGORIJA, RODITELJIMA
     
     Veliku podršku i izuzetan doprinos u pobedi nad Zlatiborom dali su i dečaci i devojčice, članovi mlađih kategorija Dunava i Omladinca, kao i mnogobrojni roditelji. Zahvaljujemo se svima na podršci i pozivamo sve navijače, članove kluba, prijatelje i ljubitelje košarke da i u subotu od 20h, protiv Tamiša, budu šesti igrač našem timu.
07.12.2017. VELIKA POBEDA ZA PREKID LOŠE SERIJE,
DUNAV - ZLATIBOR 93:86
     
     U zaostaloj utakmici 9.kola Košarkaške lige Srbije, Dunav je na svom parketu savladao Zlatibor rezultatom 93:86 (27:24, 14:21, 19:16, 33:25).
     Kao i pre dve sezone, u Drugoj ligi Srbije, još jednom su Dunav i Zlatibor odigrali odličnu i uzbudljivu utakmicu, ovoga puta kao prvoligaši. Banovčani su u meč ušli posle serije loših igara i četiri uzastopna poraza pa je pobeda bila imperativ za vraćanje samopouzdanja u ekipi. Publika je takođe osetila važnost utakmice i ispunila halu Park, pruživši još jednom značajnu podršku u pobedi Dunava, ukupno četvrtoj od starta prvenstva. Domaći su u prvoj četvrtini igrali za nijansu bolje i imali blagu prednost. Druga i početak treće četvrtine, u potpunosti su pripali gostima sa Zlatibora. Najveću prednost Čajetinci su imali u 25.minutu, kada su serijom 9-0 došli do deset poena prednosti (45:55). Od tog momenta, Alasi su polako preuzimali igru u svoje ruke i velikom borbenošću u potpunosti se vratili u utakmicu. Poslednja deonica donela je mnogo uzbuđenja. Dunav je odličnom igrom u napadu preuzeo vođstvo i bio u blagoj prednosti tokom poslednjih pet minuta, koju je u penal završnici koncetrisanom igrom pretvorio u sigurnu i zasluženu pobedu. MVP utakmice bio je Milan Nikolić sa 29 poena a u Dunavu istakli su se još Aleksandar Miljković (15p, 6sk) i Luka Mitrović (15p, 5as). U poraženom timu najefikasniji bili su Vladimir Veličković (16p, 7as) i Dragoslav Papić (16p, 8sk). Statistika Dunav - Zlatibor
     Sledeću utakmicu Dunav igra ponovo na svom terenu i to već u subotu od 20h, kada u Staru Pazovu dolazi Tamiš.

Konferencija za medije:
04.12.2017. MK: ČETIRI POBEDE I PORAZ
     
     Kadeti su, uz najbolju partiju ove sezone, ostvarili izuzetno ubedljivu pobedu na svom terenu protiv Tamiša, rezultatom 113:51. Viđena je odlična odbrana našeg tima i napadačka košarka sa visokim procentom realizacije. Na ovoj utakmici za kadetsku selekciju nastupili su: Radisavljević 9, Gojak 26, Turčinović 25, Zorić 11, Savić 11, Tanović 4, Krstić i Đukić 17. U narednom kolu kadeti gostuju u Beloj Crkvi.
     Pioniri su proteklog vikenda odigrali dve utakmice, obe na gostovanju. Ostvarene su dve ubedljive pobede. U subotu je savladan Jadran u Golubincima rezultatom 21:109, dok je u nedelju u Starčevu savladan Borac rezultatom 65:86. Narednog vikenda pioniri dočekuju Tamiš.
     Minibasketaši Dunava poraženi su u Inđiji od Železničara rezultatom 50:19. Narednog vikenda minibasketaši Dunava gostuju ekipi Srem Basket iz Pećinaca.
     Počelo je takmičenje i za našu žensku selekciju. Devojčice su na startu takmičenja savladale ekipu Balkan. Uskoro opšrnije o ligi devojčica i narednim protivnicama.
     Minibasketaši Omladinca bili su slobodni a utakmica Dunav-Omladinac, u planu je da se odigra krajem kalendarske godine, uz Novogodišnju svečanost, pa će minibasketaši svoju narednu utakmicu odigrati u gostima protiv ekipe Pink.
29.11.2017. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA I NAJAVE
UTAKMICA
     
     Minibasket selekcija Omladinca (U11) nepobediva je i posle sedme utakmice i čvrsto drži prvu poziciju na tabeli. Na gostovanju protiv ekipe Stara Pazova 1 ostvarena je ubedljiva pobeda rezultatom 13:78. Narednog vikenda ova selekcija je slobodna pa je sledeća utakmica tek za dva vikenda u Starim Banovcima i to između dve naše minibasket selekcije. Minibasketaši Dunava (U10) poraženi su na svom terenu od tima Ru Koš 1 rezultatom 22:30. Sledeću utakmicu minibasket selekcija Dunava igra u Inđiji sa ekipom Železničar Star Basket, u subotu od 15h45. Tabela i rezultati U11
      Mlađi pioniri bili su slobodni prošlog vikenda a sledeću prvenstvenu utakmicu odigraće u utorak u Srbobranu sa ekipom Akademika, od 16h. Tabela i rezultati U12
      Pioniri su poraženi na svom terenu od do sada neporažene ekipe Kris Krosa iz Pančeva rezultatom 59:71. Sledećeg vikenda pionire očekuju dve utakmice i to dva gostovanja. U subotu od 13h u Golubincima sa Jadranom i u nedelju od 18h30 u Starčevu, protiv Borca. Tabela i rezultati U14
      Kadeti su doživeli poraz na gostovanju u Pančevu od Kris Krosa rezultatom 73:65. U nedelju od 12h15, u Novim Banovcima, kadeti dočekuju Tamiš. Tabela i rezultati U16
26.11.2017. KRIZA U IGRI I REZULTATIMA
OKK BEOGRAD - DUNAV 95:84
     
     Kriza u igri i rezultatima se nastavlja. Dunav je doživeo treći vezan neuspeh, porazom u gostima od ekipe OKK Beograd rezultatom 95:84 (27:17, 24:22, 17:12, 27:33).
     Neizvesnost na utakmici trajala je samo na početku. Klonferi su nakon 7 minuta izjednačene borbe, u samom finišu prve četvrtine napravili seriju 11:0 i tako stekli, ispostaviće se do kraja nedostižnu prednost. Vodila je ekipa iz Beograda sa 27-17 nakon prvog perioda igre i tu prednost održavala do kraja prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 51-39. Drugo poluvreme kao da je bilo preslikano prvo. Održavali su svoju prednost igrači beogradskog kluba do samog kraja četvrtine kada je usledila mini serija od 5-0 za 60 sekundi za ogromnu prednost od +17 i miran ulazak u četvrtu četvrtinu. Rezultat na kraju trećeg perioda iznosio je 68-51. Bez većih problema OKK je priveo utakmicu kraju i pobedio rezultatom 95-84. Statistika OKK Beograd - Dunav
     Utakmica devetog kola Dunav - Zlatobor odložena je za 6.decembar, pa će narednu utakmicu Dunav odigrati sledećeg vikenda u Kraljevu, protiv ekipe Sloge. (izvor kls.rs, foto okkbeograd.org.rs)
22.11.2017. NEIZVESNA ZAVRŠNICA PRIPALA GOSTIMA,
DUNAV - BORAC 68:71
     
     U 7.kolu Košarkaške lige Srbije, u hali Park u Staroj Pazovi, Borac je kao gost savladao ekipu Dunava rezultatom 68:71 (13:16, 17:23, 14:13, 24:19).
     U prve tri četvrtine utakmice nije bilo previše uzbuđenja. Gosti iz Čačka odigrali su mnogo bolje prvo poluvreme i na odmor otišli sa devet poena prednosti. U tom periodu najbolji u redovima Borca bio je Nikola Pešaković. Iako su u drugom delu odigrali mnogo bolje, posebno u odbrani, Košarkaši Dunava nikako nisu uspevali da se u potpunosti vrate u meč. Borac je konstantno imao od pet do deset poena prednosti i činilo se da će utakmicu lako privesti kraju u svoju korist. Na radost domaćih navijača i svih ljubitelja košarke, Banovčani serijom 9:1, na nešto malo manje od dva minuta pre kraja, prelaze u vođstvo (63:62). Ipak, igrači Borca, nešto iskusniji od domaćih, mirnije odigravaju poslednji minut i u penal završnici dolaze do pobede. Kod gostiju najbolji su bili Nikola Pešaković (21p, 4sk), Marko Marinović (8p, 9as) i Uroš Čarapić (7p, 8sk), dok su u redovima Dunava nešto bolji bili Lazar Zorčić (17p, 12sk), Dejan Majstorović (10p, 6sk) i Luka Mitrović (10p, 2as). Statistika Dunav - Borac
     U narednom kolu, u subotu od 15h, Dunav gostuje ekipi OKK Beograd.

Konferencija za medije:
17.11.2017. I DALJE BEZ BODOVA SA GOSTOVANJA
SPARTAK - DUNAV 85:71
     
     U nestandardnom terminu, petak od 16h, odigrana je utakmica šestog kola KLS u Subotici, Spartak - Dunav. Domaći košarkaši, do sada neporaženi u prvenstvu, slavili su rezultatom 85:71 (20:19, 20:12, 30:18, 15:22).
     Samo u prvoj deonici igre, košarkaši Dunava uspeli su da pariraju raspoloženim Subotičanima. Već od druge četvrtine a posebno početkom treće kada su napravili dvocifrenu prednost, košarkaši Spartaka držali su utakmicu pod kontrolom i do kraja bez većih problema čuvali prednost. Dunav je i dalje bez pobede na gostovanjima i sada se sa tri pobede i tri poraza nalazi u sredini tabele. Statistiku sa utakmice pogledajte na linku KLS.
     Naredno kolo na programu je već u UTORAK, kada Dunav na svom terenu u hali Park, dočekuje čačanski Borac. Utakmica počinje u 18h uz direktan prenos na kanalu Arena Sport 4.

Izveštaj RTV Vojvodina:
14.11.2017. DUNAV KAO DRUGI IZ REGIONA U ČETVRTFINALE
KUPA SRBIJE, VOJVODINA - DUNAV 84:81
     
     Nakon večerašnjeg poraza u Novom Sadu od ekipe Vojvodine, rezultatom 84:81 (23:21, 16:19, 26:18, 19:23), Dunav će kao drugoplasirani tim iz svog regiona igrati u četvrtfinalu Kupa Srbije.
     U završnici Kupa Srbije, učestvovaće osam ekipa, po dve iz četiri regiona. Parovi će biti određeni žrebom, a Dunav će se u četvrtfinalu sastati sa jednom od tri prvoplasirane ekipe iz ostalih regiona. Mogući protivnici su Zdravlje Leskovac (kao prvoplasirana ekipa iz regiona Istok), pobednik regiona Zapad (Mladost Smed.Palanka ili Zlatibor) i pobednik regiona Centar (takmičenje u toku). Podsetimo, na završnom turniru, na Kupu Radivoja Koraća, učestvovaće četiri ekipe iz prve Aba lige, dve najbolje plasirane ekipe iz Košarkaške lige Srbije na polusezoni i finalisti Kupa Srbije.
13.11.2017. ČETIRI POBEDE I JEDAN PORAZ MLAĐIH
SELEKCIJA
     
     Obe minibasket selekcije ostvarile su pobede proteklog vikenda. Minibasketaši Omladinca zadržali su prvo mesto bez poraza, ubedljivo savladavši na svom terenu ekipu Stare Pazove rezultatom 62:09. Ponovo će naša ekipa biti domaćin i narednog vikenda, kada će ugostiti Srem Basket iz Pećinaca. Minibasketaši Dunava pobedili su na svom terenu ekipu Pink iz Šimanovaca rezultatom 34:20. Ovo je druga pobeda minibasketaša Dunava u ligi koji u narednom kolu gostuju ekipi Ru Koš 2. Tabela i rezultati U11
      Mlađi pioniri, u derbiju kola, slavili su u Zenjaninu protiv ekipe Petrovgrad, rezultatom 27:38. Bila je ovo odlična partija protiv odličnog protivnika, uz mnoštvo lepih poteza i vođstvo tokom cele utakmice. Nije manjkalo ni borbenosti pa je pobeda zaslužena. Naš tim je sada na čelu tabele, jedini bez poraza. U narednom kolu mlađi pioniri dočekuju Jedinstvo iz Novog Bečeja. Tabela i rezultati U12
      Pioniri su na svom terenu deklasirali Radnički iz Kovina rezultatom 105:31. Razlika u kvalitetu dve ekipe je više nego očigledna pa je pitanje bilo samo sa kolikom razlikom će naš tim slaviti. Sledećeg vikenda pioniri gostuju u Starčevu. Tabela i rezultati U14
      Kadetska selekcija poražena je na gostovanju u Kovinu od Radničkog, rezultatom 67:53. Bio je ovo duel dve približno iste ekipe po kvalitetu ali su više želje i umeća na ovoj utakmici pokazali domaći. Naš tim je napravio previše grešaka uz mnogo promašenih zicera i otvorenih šuteva. Nedostajalo je prepoznatljive discipline u igri kadetske selekcije pa je poraz bio neminovan. Kadeti narednog vikenda dočekuju Družinu Kozlovac iz Crepaje. Tabela i rezultati U16
13.11.2017. ALASI PREOKRETOM DO POBEDE
DUNAV - METALAC 88:85
     
     Hala Park u Staroj Pazovi i dalje je neosvojiva za goste. Dunav je ostvario i treću pobedu na svom terenu, savladavši valjevski Metalac rezultatom 88:85 (20:27, 20:20, 29:16, 19:22).
     U prelepom ambijentu, pred ispunjenim tribinama hale u Staroj Pazovi, viđena je odlična košarkaška predstava. Publika je imala priliku da vidi sve što jednu utakmicu može da krasi, mnogo uzbuđenja, preokreta, zakucavanja, trojki, blokada, neizvesna završnica. Valjevci su odlično otvorili utakmicu. Pogađali su iz svih pozicija i pre svega odličnom igrom u napadu stvorili osetniju prednost koju su sačuvali do poluvremena (40:47). U trećoj četvrtini Dunav je napravio potpuni preokret. Agresivnom igrom u odbrani i dominacijom u skoku, posebno u napadu, domaći košarkaši serijom 16-0 prave potpuni preokret. Banovčani su od tada bili u blagoj prednosti ali su gosti, tri minuta pre kraja, ponovo preuzeli vođstvo (77:79). Usledila je neizvesna završnica u kojoj su, nošeni podrškom sa tribina, igrači Dunava bolje odigrali i na kraju slavili pobedu rezultatom 88:85. Najkorisniji kod domaćih bili su Milan Nikolić (23p, 5/8 za tri), Lazar Zorčić (16p, 9sk, 3bl) i Nikola Vuković (16p, 7sk). U redovima Metalca istakli su se Đukan Đukanović (27p, 5sk) i Đorđe Kaplanović (20p, 3sk). Statistiku sa utakmice pogledajte na linku KLS.
     Dunav u utorak u Novom Sadu igra Kup utakmicu sa Vojvodinom. Obe ekipe su se plasirale u dalje takmičenje a pobednik ove utakmice osvojiće Kup Vojvodine i imaće za protivnika u četvrtfinalu Kupa Srbije jednu od drugoplasiranih ekipa iz ostalih regiona.

Konferencija za medije:
10.11.2017. POKLON KARTE ZA SVE ČLANOVE MLAĐIH
KATEGORIJA
     
     KK Dunav obezbedio je po dve poklon karte za sve članove mlađih kategorija, Dunava i Omladinca.

     Ulaz na sve utakmice Dunava besplatan je za žene i decu, pa su karte namenjene za tate, dede, stričeve, ujake, kumove, od naših članova.

     Pozivamo sve članove, navijače, prijatelje kluba i ljubitelje košarke da dođu u što većem broju i podrže košarkaše Dunava na putu ka novoj pobedi!

Dunav - Metalac, NEDELJA 18h30, St.Pazova
07.11.2017. DEJAN MAJSTOROVIĆ (PONOVO) U SASTAVU
DUNAVA
     
     Nakon pauze od godinu i po dana, Dejan Majstorović ponovo je u sastavu Dunava.
     Majstorović je za Dunav nastupao od 2014. do 2016.godine, kada je osvojena Prva regionalna liga bez poraza, a zatim i kroz Drugu ligu, ostvaren plasman u Košarkašku ligu Srbije. U međuvremenu, Dejan se posvetio basketu 3x3. Sa svojim timom Novi Sad i reprezentacijom Srbije, osvojio je mnoga takmičenja i priznanja, a sada, po završetku basket sezone, na obostrano zadovoljstvo i radost navijača, rođeni Banovčanin ponovo je u sastavu kluba u kome je počeo košarkašku karijeru. Majstorović je već u prošlosti nastupao u Košarkaškoj ligi Srbije, za Tamiš, a u karijeri je igrao i u Španiji i u Norveškoj. Svoju prvu prvoligašku utakmicu u deresu Dunava, odigraće u nedelju, kada u Staru Pazovu stiže Metalac iz Valjeva.
06.11.2017. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA
     
     U 5.kolu kadetske U16 lige, naš tim nije uspeo na svom terenu da savlada, do sada nepobedivi, Proleter iz Zrenjanina. Bila je ovo zanimljiva utakmica u kojoj su naši kadeti bolje odigrali prvu deonicu ali je posle toga, zahvaljujući "dužoj klupi" i većem broju raspoloženih igrača, Proleter napravio preokret i do kraja utakmice sačuvao prednost. Na kraju, rezultat 63:73, za drugi poraz kadeta, koji se sada nalaze u sredini tabele. Tabela U16
     Pioniri su bili više nego ubedljivi u Pančevu. Savladan je Tamiš rezultatom 22:110. U narednom kolu pioniri dočekuju Radnički iz Kovina. Tabela U14
     Kao i stariji drugari, mlađi pioniri su takođe ostvarili pobedu sa velikom razlikom. Naša ekipa bila je ubedljiva protiv Titela, na svom terenu, rezultatom 65:4. Narednog vikenda, u Zrenjaninu, sastaće se dve neporažene ekipe, naša ekipa i Petrovgrad. Tabela U12
     Minibasketaši Dunava, odigrali su utakmicu u Staroj Pazovi u kojoj su poraženi rezultatom 25:20. Sledećeg vikenda, kombinovana selekcija sastavljena od igrača iz Starih Banovavca (do 10 godina) i škole košarke iz Belegiša, na svom terenu dočekuje Pink iz Šimanovaca. Minibasket selekcija Novih Banovaca ostvarila je i četvrtu uzastopnu pobedu. U derbiju kola, u gostima u Inđiji, savladan je Železničar Star Basket rezultatom 36:54, pa je tako naš tim zadržao prvu poziciji na tabeli, bez poraza. Tabela U11
04.11.2017. LOŠE PRVO POLUVREME I PORAZ U BEOGRADU
DYNAMIC - DUNAV 97:71
     
     Košarkaši Dunava poraženi su na gostovanju u Beogradu od ekipe Dinamika rezultatom 97:71 (27:18, 30:15, 17:22, 23:16). Loša igra našeg tima, posebno u prvom poluvremenu, doprinela je da raspoloženi Aba ligaš Dinamik brzo stekne veliku prednost i na kraju ubedljivo trijumfuje. Već posle prva tri minuta igre na semaforu je stajalo 10:0 a Alasi do kraja utakmice nisu uspeli ozbiljnije da zaprete Beograđanima. Kod domaćih najefikasniji su bili Nemanja Krstić sa 16 poena, Dekabrian Eldridž, Ratko Varda i Nikola Ćirković sa po 13, dok je u redovima Dunava Luka Mitrović postogao 17 poena, Milan Nikolić 16, Lazar Zorčić i Aleksandar Miljković po 10. U našem timu nedostajali su zbog povreda Nikša Nikolić, Miloš Stojanović i Dejan Bolović. Statistika Dinamik - Dunav
     Narednog vikenda, u nedelju od 18h30, Dunav koji sada ima dve pobede i dva poraza, dočekuje Metalac iz Valjeva.
31.10.2017. JOŠ JEDAN VIKEND BEZ PORAZA
     
     U okviru takmičenja mlađih kategorija, proteklog vikenda odigrane su tri utakmice i ostvarene sve tri pobede.
      Minibasketaši iz Novih Banovaca su na svom terenu ubedljivo savladali ekipu Ru Koš 1 iz Rume, rezultatom 63:12. Ovo je treća pobeda našeg tima koji se sada nalazi na prvom mestu na tabeli. U narednom kolu minibasket selekcija Omladinca gostuje u Inđiji. Minibasketaši Dunava bili su slobodni ovaj vikend a narednog gostuju u Staroj Pazovi. Tabela U11
      Mlađi pioniri nisu imali ligašku utakmicu ovog vikenda a sledećeg, na svom terenu, dočekuju Titel.
      Pioniri su u četvrom kolu, kao domaćini, deklasirali Jadran iz Golubinaca rezultatom 114:31. Pioniri sada imaju tri pobede i jedan poraz a sledeća utakmica ih očekuje u Pančevu protiv ekipe Tamiša. Tabela U14
      Na gostovanju u Banatskom Karlovcu, ekipi Budućnosti iz Alibunara, kadeti su ostvarili treću prvenstvenu pobedu, rezultatom 34:51. Uz nešto lošiji početak koji se odrazio na čitav tok utakmice i dosta oscilacija u igri, ipak su osvojeni novi bodovi. Za kadetsku selekciju na ovoj utakmici nastupili su: Kostić (4), Radisavljević, Crnomarković (6), Gojak, Turčinović (17), Zorić, Savić (10), Đukić (12), Krstić (2) i Tanović. Sledećeg vikenda Kadeti dočekuju Proleter iz Zrenjanina. Tabela U16
29.10.2017. BANOVČANI UBEDLJIVI KOD KUĆE
DUNAV - RADNIČKI 86:67
     
     Dunav je ostvario drugu ovosezonsku pobedu, savladavši na svom parketu Radnički iz Kragujevca, rezultatom 86:67 (22:18, 25:14, 24:13, 15:22).
     Gosti su uspeli da pariraju Alasima u prvih petnaest minuta utakmice a onda su krajem druge i u trećoj četvrtini praktično zbrisani sa terena. Domaći su, predvođeni večeras sjajnim Zorčićem (32p, 15sk, 2bl), imali u jednom momentu prednost od 35 poena (71:36). Deficit u visini (za Dunav nisu nastupili Vuković, Stojanović i Popović), igrači trenera Mitra Ašćerića nadomestili su izuzetnom borbenošću. Radnički se i pored velikog zaostatka nije predavao. Opuštanje u igri Dunava Kragujevčani su iskoristili da serijom 19-0 smanje razliku. Ipak, u poslednja dva minuta, Banovčani zatvaraju sve prilaze košu i serijom 10-0 postavljaju konačnih 86:67, za veliku radost nešto više od tri stotine navijača. Kompletnu statistiku sa utakmice pogledajte na linku KLS.
     Dunav u narednom kolu gostuje ekipi Dynamic.

Konferencija za medije:
26.10.2017. ZORČIĆ I AŠĆERIĆ PRED RADNIČKI

     Lazar Zorčić i Mitar Ašćerić, izjave pred utakmicu Dunav - Radnički:

22.10.2017. ČETIRI POBEDE I JEDAN PORAZ MLAĐIH
SELEKCIJA
     
     Još jedan košarkaški vikend je iza nas. U takmičenjima mlađih kategorija ostvareno je četiri pobede uz jedan poraz.
      Obe minibasket selekcije ostvarile su pobede. Ekipa Dunava, u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici, bila je bolja od ekipe Stara Pazova 1, rezultatom 36:20 (10:02, 12:04, 05:06, 09:08). Minibasketaši Omladinca ostvarili su i drugu pobedu za redom, savladavši Ru Koš 2 u Putincima, rezultatom 16:34 (00:06, 08:09, 02:13, 06:06). Minibasketaši Dunava narednog vikenda gostuju u Rumi, dok minibasketaši Omladinca dočekuju ekipu Ru Koš 1. Tabela U11
      Mlađi pioniri ubedljivo su slavili na gostovanju u Apatinu rezultatom 16:55 (03:11, 05:20, 02:08, 06:16). Odlična partija uz konstantnu prednost svih 40 minuta bila je više nego dovoljna za drugu pobedu u ligi. U narednoj utakmici mlađi pioniri dočekuju Titel. Tabela U12
      Pioniri su doživeli prvi poraz i to na gostovanju u Pančevu. Bolja je bila ekipa Kris Kros rezultatom 72:65 (18:12, 09:14, 22:18, 23:21). Domaći su bolje otvorili utakmicu i imali prednost u prvoj četvrtini. Naša ekipa je uspela da anulira prednost do odmora. U drugom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vođstvu a u neizvesnoj završnici malo više sreće i znanja imali su Pančevci. Narednog vikenda pioniri dočekuju Jadran iz Golubinaca. Tabela U14
      Najubedljiviju pobedu ostvarili su kadeti, koji su na svom terenu deklasirali ekipu PBC 64 iz Bele Crkve rezultatom 124:35 (25:05, 37:10, 24:11, 38:09). Kadeti sada imaju dve pobede i jedan poraz a u narednom kolu putuju u Alibunar. Tabela U16
21.10.2017. ABA LIGAŠ OPRAVDAO ULOGU FAVORITA
VRŠAC - DUNAV 72:61
     
     U drugom kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je poražen na gostovanju u Vršcu rezultatom 72:61. Nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu (34:36), domaći tim agresivnom igrom u odbrani prelomio je utakmicu u svoju korist u trećoj deonici. Serijom 13-0 napravljena je prednost koju je Vršac sačuvao do kraja. Dunav je u meč ušao sa mnogo problema zbog povreda. Tokom nedelje nisu trenirali Nikolić i Mitrović. Povreda je stigla i Popovića, a nažalost, u prvom poluvremenu utakmice u Vršcu, povredu je doživeo i Vuković. Alasi nisu imali snage da naprave podvig protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Naredne subote Dunav dočekuje Radnički iz Kragujevca.

Vršac - Dunav 72:61 (19:20, 15:16, 23:12, 15:13)

VRŠAC: Kočović (9), Mitrović (3), Glišić (17), Kutlešić (8), Đorđević, Munižaba, Veljković, Jovović (8), Uzelac (2), Savović (7), Ostojić (10), Simeunović (8).

DUNAV: Nikolić M., Cvetković (2), Dobrivojević, Kužeta (7), Nikolić N. (5), Mitrović (13), Zorčić (22), Vuković (7), Popović, Miljković (3), Klještan, Stojanović (2).

Trener Vršca Vladimir Đokić: "Očekivano teška utakmica, čestitao bih Dunavu na svemu što radi u poslednje tri godine. Organizovan su klub, napravili su odličan tim. Bilo je očekivano da dođe do pada u našoj igri. Nisam očekivao da to bude na ovoj utakmici. Ipak, nismo smeli da imamo ovako loš pristup. Srećom, pokazali smo kvalitet i da umemo da budemo agresivni".

Trener Dunava Mitar Ašćerić: "Cele nedelje bili smo nekompletni na treninzima. Oba plejmejkera su nam povređena. Ostali smo bez Popovića a večeras se povredio i Vuković. Nismo mogli da izdržimo pritisak Vršca. Čestitam im na pobedi".

Marko Uzelac, igrač Vršca: "Nismo otvorili utakmicu kako je trener tražio od nas ali smo u drugom poluvremenu uspeli sve da nadoknadimo. Nema puno vremena za slavlje, okrećemo se narednom meču u drugoj ABA ligi".

Lazar Zorčić, igrač Dunava: "Držali smo se skoro tri četvrtine ali zbog malog fonda igrača nismo mogli da izdržimo do kraja. Vršac je bio bolji, čestitam im na pobedi. Nismo ovde ni računali na bodove, nama je mnogo važniji meč protiv Radničkog u narednom kolu".
18.10.2017. IZJAVE IZ TABORA DUNAVA PRED GOSTOVANJE
U VRŠCU

     Miloš Stojanović i Mitar Ašćerić, izjave pred utakmicu Vršac - Dunav:

16.10.2017. MK: POBEDE SVIH SELEKCIJA
     
     Iza nas je izuzetno uspešna nedelja. Uz trijumfe oba seniorska tima, pobede svih mlađih selekcija dodatno su ulepšale vikend.
     Kadeti su u petak, na gostovanju u Pančevu, pružili odličnu igru i savladali Tamiš rezultatom 73:76. Već nakom prvog poluvremena naš tim imao je 15 poena prednosti. Kontrolisali su naši momci utakmicu sve do poslednjih nekoliko minuta kada domaćin uspeva da ublaži zaostatak ali ne i da napravi preokret. Na kraju zaslužena pobeda Kadeta koji u narednom kolu dočekuju PBC iz Bele Crkve. Tabela U16
     Više nego ubedljivu pobedu ostvarili su pioniri, na svom terenu, protiv Borca iz Starčeva. Prvo poluvreme odigrano je na visokom nivou, uz dobru odbranu, puno kontranapada i lepih poteza. Stečenu prednost od 30 poena razlike, gosti uspevaju da umanje u trećoj deonici ali je poslednja opet pripala našem timu pa je rezultat na kraju glasio 94:58. Sledećeg vikenda pioniri gostuju u Pančevu ekipi Kris Kros. Tabela U14
     Mlađi pioniri, u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici, ugostili su Spartak iz Subotice i slavili pobedu rezultatom 50:30. Zahvaljujući velikoj borbenosti, savladan je kvalitetan protivnik. Naš tim imao je prednost od početka a utakmica je odlučena u poslednjoj deonici koja je završena rezultatom 13-3. Mlađi pioniri narednog vikenda putuju u Apatin. Tabela U12
     Svoje takmičenje počeli su i Minibasketaši. Selekcija Omladinca (U11) ostvarila je pobedu na svom terenu nad ekipom Pinka iz Šimanovaca. Drugo kolo minibasketaši igraju u Rumi. Utakmica prvog kola selekcije Dunav (U10) je odložena a u drugom kolu ova selekcija dočekuje Staru Pazovu. Tabela Minibasket lige
15.10.2017. ALASI NADIGRALI ZEMUNCE
DUNAV - MLADOST ADMIRAL 88:80
     
     Dunav iz Starih Banovaca, na svom terenu, savladao je u prvom kolu Košarkaške lige Srbije ekipu Mladost Admiral iz Zemuna rezultatom 88:80 (20:29, 32:12, 18:18, 18:21).
     Publika u hali Park u Staroj Pazovi imala je priliku da uživa u odličnoj košarkaškoj predstavi. Gosti su mnogo bolje otvorili utakmicu i u prvih deset minuta stekli značajnu prednost, odličnom igrom, pre svega u napadu. Domaći se bude u drugoj četvrtini i nošeni fantastičnom podrškom sa tribina prave neverovatnu seriju 20-1, kojom preokreću rezultat u svoju korist, pa je Dunav na poluvremenu vodio 52:41. Zemuci ponovo bolje otvaraju poluvreme i smanjuju zaostatak na samo pet poena ali su košarkaši Dunava brzo uspeli da povećaju razliku, koju su sačuvali do kraja utakmice. Dunav u drugom kolu gostuje u Vršcu.

DUNAV: Nikolić Milan (11), Cvetković Minja, Kužeta Ognjen (8), Nikolić Nikša (6), Bolović Dejan, Mitrović Luka, Zorčić Lazar (14), Vuković Nikola (16), Popović Slobodan (11), Miljković Aleksandar (9), Klještan Željko (11), Stojanović Miloš (2).

MLADOST ADMIRAL: Malbaša Branislav, Nešović Andrija (2), Babović Božidar (11), Drašković Andrija, Malidžan Vuk (10), Novaković Aleksa (16), Đorđević Kosta (9), Brkić Veljko (27), Antonijević Nikola, Zhao Xuxin, Jeković Bratislav (5), Mikavica Bogdan.
11.10.2017. KAPITEN I TRENER O PROŠLOJ SEZONI,
AMBICIJAMA I OČEKIVANJIMA PRED PRVO KOLO

     Aleksandar Miljković i Mitar Ašćerić, izjave pred prvo kolo:

11.10.2017. PORAZ KADETA U UZBUDLJIVOJ UTAKMICI
     
     U prvoj ligaškoj utakmici u sezoni naši kadeti poraženi su na svom terenu od ekipe Kris Kros iz Pančeva, rezultatom 66:69 (15:18, 14:14, 19:21, 18:16). Bila je ovo uzbudljiva i neizvesna utakmica u kojoj su se, tokom svih 40 minuta, ekipe smenjivale u vođstvu. Na kraju, malo više sreće i umeća imali su gosti iz Pančeva. U našem timu nije bilo dovoljno raspoloženih igrača za igru. Čestitke gostima na pobedi. Nažalost, utakmicu je obeležio trener ekipe Kris Kros, izuzetno nekulturnim i nesportskim ponašanjem tokom čitavog meča (verbalno vređanje službenih lica i ostalih aktera meča, fizički kontakt sa sudijom), kojem nikako nije mesto u sportu, posebno ne na utakmicama mlađih kategorija. Nakon utakmice i izveštaja delegata reagovao je i Komesar takmičenja, tražeći dodatne izjave aktera i službenih lica o svim dešavanjima. Za našu ekipu na ovoj utakmici nastupili su: Kostić (5), Radisavljević (6), Crnomarković (2), Gojak (13), Turčinović (21), Zorić, Savić (13), Krstić, Tanović (2) i Đukić (4). U narednom kolu kadeti gostuju Tamišu u Pančevu. Tabela i rezultati U16
09.10.2017. KLS IPAK SA 14 KLUBOVA, NOVI RASPORED
1.kolo DUNAV - MLADOST, SUBOTA 20h, Hala Park
     
     Danas je u kući košarke održana nova Skupština Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije. Prvi deo KLS igraće se ipak sa 14 klubova, a zatim Super liga sa 12, dve grupe po šest. Izvučen je i novi raspored. Liga počinje narednog vikenda a u prvom kolu Dunav dočekuje Mladost iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu u hali Park u Staroj Pazovi sa početkom u 20h.
    Kompletan raspored i kalendar takmičenja pogledajte na stranici KLS 2017/18.
08.10.2017. PIONIRI UBEDLJIVOM POBEDOM OTVORILI
SEZONU
     
     Pioniri U14 na najbolji mogući način otvorili su novu takmičarsku sezonu. Na gostovanju u Kovinu, protiv Radničkog, naša ekipa slavila je rezultatom 64:90 (13:21, 15:16, 16:25, 20:28). Iako u prvoj ligaškoj utakmici u sezoni ume da bude oscilacija, naši momci su već u prvoj četvrtini pokazali da su došli da pobede. Prednost stečena na početku sačuvana je do poluvremena, a u drugom delu igre još bolja partija i ubedljiva pobeda. Za naš tim igrali su Martinović (2), Kunarac, Rašić (7), Kalanj (2), Bubalo (4), Turčinović (9), Ševo (8), Kovač (10), Kostić (36), Savić (8) i Graovac (4). Narednog vikenda pioniri dočekuju Borac iz Starčeva. Tabela i rezultati U14
07.10.2017. POBEDA U POSLEDNJOJ PROVERI,
DUNAV - OKK BEOGRAD 89:87

     Sedam dana ostalo je do početka Košarkaške lige Srbije 2017/18. U poslednjoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu, Dunav je u hali Park u Staroj Pazovi savladao OKK Beograd rezultatom 89:87 (19:20, 28:24, 16:21, 26:22). Obe ekipe pokazale su borbenost i veliku želju za pobedom, kao da se igrala prvenstvena utakmica, što može da raduje trenere ali i navijače. Ni domaći ni gosti nisu uspeli tokom meča da steknu osetniju prednost pa je neizvesna završnica bila neminovna. Poslednji napad, pri nerešenom rezultatu, imao je Dunav. Nikša Nikolić uputio je šut sa distance, bio zamalo neprecizan ali njegov prezimenjak Milan, uz zvuk sirene iz odbojke poentira za pobedu i konačnih 89:87. Za Dunav su na ovoj utakmici nastupili Dobrivojević, Kužeta (9p, 5sk), Nikolić N. (13p, 7as), Bolović, Klještan (10p), Mitrović (14p, 3as), Cvetković (5p), Vuković (13p, 10sk), Nikolić M. (8p), Stojanović (8p) i Miljković (9p. 5sk, 6ukr).
     Narednog vikenda startuje KLS 2017/18 a u ponedeljak će se znati protiv koga i gde Dunav igra u prvom kolu.
06.10.2017. U PRODAJI ČLANSKE I SEZONSKE KARTE 2017/18
     
     Akcija članstva u KK Dunav nastavlja se i u novoj sezoni. Pozivamo sve dosadašnje članove, navijače, prijatelje kluba i ljubitelje košarke, koji žele da budu deo uspešnog tima, da zajedno slavimo pobede i tugujemo u porazima, da se prijave i postanu novi članovi kluba. Svi članovi za sezonu 2017/18 dobijaju personalizovanu člansku karticu, koja omogućuje i besplatan ulaz na sve utakmice Dunava na domaćem terenu. Godišnja članarina iznosi 3.000 dinara i predstavlja svojevrsnu pomoć za dalji rad i razvoj kluba.
     U prodaji su i sezonske karte za sezonu 2017/18. Dunav će i ove godine svoje utakmice igrati u hali Park u Staroj Pazovi a sezonka karta za sve utakmice Košarkaške lige Srbije i Kupa KSS, iznosi 2.000 dinara.

     Poručivanje se vrši telefonom na 063/541-090 ili mejlom na office@kkdunav.rs
06.10.2017. OGNJEN KUŽETA NOVO POJAČANJE DUNAVA
03.10.2017. POČINJU LIGE MLAĐIH KATEGORIJA
02.10.2017. PREDSTAVLJANJE TIMA ZA SEZONU 2017/18 (V),
POJAČANJA NA CENTARSKIM POZICIJIMA
02.10.2017. PREDSTAVLJANJE TIMA ZA SEZONU 2017/18 (IV),
NOVI IGRAČI NA SPOLJNIM POZICIJAMA
01.10.2017. PREDSTAVLJANJE TIMA ZA SEZONU 2017/18 (III),
TRI NOVA PLEJMEJKERA
01.10.2017. PREDSTAVLJANJE TIMA ZA SEZONU 2017/18 (II),
ACA, LAZA, VUFI I POP PREDVODE NOVI TIM
01.10.2017. PREDSTAVLJANJE TIMA ZA SEZONU 2017/18,
STRUČNI ŠTAB SA NOVIM POMOĆNIKOM
09.09.2017. FOTO I VIDEO MATERIJAL - ZLATAR 2017
18.08.2017. SENIORI POČELI PRIPREME ZA NAREDNU SEZONU
02.08.2017. STARTUJU MLAĐE KATEGORIJE
21.06.2017. NENADIĆ NA ŠIREM SPISKU UNIVERZITETSKE
REPREZENTACIJE
30.05.2017. MK: ODIGRANE TRI PRIJATELJSKE UTAKMICE
28.05.2017. DEVOJČICE ZAVRŠILE TAKMIČENJE NA VISOKOM
DRUGOM MESTU
23.05.2017. POBEDA U PRIJATELJSKOJ UTAKMICI U
SRBOBRANU
11.05.2017. ZAVRŠENE LIGE MLAĐIH KATEGORIJA
11.05.2017. PRIJATELJSKE UTAKMICE SA GOSTIMA IZ
MAKEDONIJE
11.05.2017. KADETI OSVOJILI MEĐUNARODNI TURNIR U
BEČEJU
07.05.2017. IN MEMORIAM: STEVAN MRĐIĆ (1957 - 2017)
15.04.2017. MLAĐI PIONIRI PRVACI SREMA,
POLUFINALNI TURNIR KSV U NOVIM BANOVCIMA

VESTI iz SEZONE 2016/17 pogledajte OVDE.
VESTI iz PRETHODNIH SEZONA pogledajte OVDE.






STRABAG

BestShop Group

Stara Pazova

ConcreteLand

steluni shipping

Kovac Mont

Dexpress

Alumil

Luka&Pipo

ZM ALF

Miljkovic Silosi

TermomontMG

Fasada

Una Zorcic

Fasada

Speed

Speed

Zlatara Goca

Fasada

Fasada