2.MLS 2023/24




TAKMIČENJA MK



LINKOVI

facebook twitter youtube instagram





















SLEDEĆE UTAKMICE:

SENIORI:
DUNAV - ŽELEZNIČAR
Sub 6.4. St.Pazova 18h

MLAĐE KATEGORIJE:
Juniori:


Kadeti:


Pioniri:


Ml.pioniri:


Minibasket:


09.01.2017. ALASI SLAVILI TROJKOM UZ ZVUK SIRENE
DUNAV - BEOVUK 74:72
     
    Lepši i uzbudljiviji početak Nove godine navijači Dunava nisu mogli zamisliti. Trojkom Jagoša Matijaševića u poslednjoj sekundi utakmice, Starobanovčani su slavili protiv Beovuka rezultatom 74:72.
      Oba tima nastupila su u oslabljenom sastavu. U timu Dunava, zbog povreda, nisu bili kapiten Aleksandar Miljković i najbolji igrač u dosadašnjem delu sezone, Lazar Zorčić. Činjenicu da u odbrani Dunava nema najboljeg blokera lige, na najbolji mogući način iskoristili su gosti a ponajviše sjajni Stefan Fundić, koji je sa 21 poenom i čak 15 skokova bio najkorisniji igrač utakmice. Ipak, domaći košarkaši, nošeni podrškom sa tribina, uspeli su velikom borbenošću i željom, da pariraju izuzetno motivisanim gostima. Utakmica je praktično bila u egalu svih 40 minuta, a najveća prednost, koju je jedna ekipa imala, iznosila je sedam poena. Četiri minuta pre kraja Dunav je imao 69:62 ali su Beograđani uspeli brzo da anuliraju prednost, pa čak pređu i u minimalno vođstvo u dva navrata. U poslednja dva minuta igralo se poen za poen a u završnici za infarkt Dunav je imao malo više sreće. Baš bivši igrač Beovuka, a povratnik u Dunav, Jagoš Matijašević, pogodio je svoj prvi šut iz igre u poslednjoj sekundi i doneo veliko slavlje Alasima za sedmu pobedu u prvenstvu.
      Domaće su u ovoj utakmici predvodili Vuk Malidžan (17p, 3as), Nikola Vuković (7p, 14sk) i Nikola Sočanac (13p, 7as), dok su kod gostiju najbolji bili Stefan Fundić (21p, 15sk) i Dejan Pejić (8p, 8sk).
      Dunavu sledi zaostala utakmica u sredu u Smederevu, pa zatim gostovanje u Valjevu, dok Beovuk narednog vikenda dočekuje Dinamik.

Bogdan Dragović (KK Beovuk):
“Šta da kažem posle ovakve utakmice, težak poraz za nas. Čestitam ekipi Dunava na pobedi i na fer i korektnoj borbi. Mi se okrećemo utakmici protiv Dinamika, prvoplasiranog na tabeli. Imamo težak raspored ali borićemo se kao i na današnjoj utakmici.”

Rajko Mirković (KK Beovuk):
“Čestitam Dunavu na zasluženoj pobedi, mada da smo i mi dobili, ne bi bilo nezasluženo. Ako smo već morali ovako da izgubimo, drago mi je da nam je naš bivši igrač dao ovaj poslednji koš, ako je već ovako moralo da se desi. Pokazao je da ima karakter i svaka mu čast. Mi smo utakmicu izgubili mnogo pre ovog poslednjeg šuta. U poslednjih par minuta nismo realizovali četiri slobodna bacanja i nismo našli adekvatna rešenja u poslednja tri napada. ”

Jagoš Matijašević (KK Dunav):
“Želeo bih da čestitam mojim saigračima i treneru na pobedu. Borili smo se protiv odlične ekipe Beovuka. Bila je ovo teška utakmica za nas, pogotovo za mene, jer sam bivši član Beovuka. Znao sam da ta jedna trojka mora ući jer je prethodno sve što sam šutnuo izašlo iz koša. Beovuku želim svu sreću u nastavku. Mi idemo dalje, imamo šanse i za plasman na Kup, videćemo šta će biti.”

Mitar Ašćerić (KK Dunav):
“Prvo, čestitam Božić svim pravoslavnim vernicima i želim svima sve najbolje u Novoj godini. Ovo je velika pobeda za nas. Igrački smo bili desetkovani bez kapitena Miljkovića i bez Zorčića. Nismo imali unutrašnju igru i nismo imali dobar skok. Ekipa Beovuka nas je nadskočila. Imali su petnaest ofanzivnih skokova. Tu nam je nedostajao Zorčić da zatvori reket. Morali smo da pribegnemo rešenjima i rotacijama koje ne koristimo često. U drugom poluvremenu smo uspeli da kontrolišemo šut gostiju, reket takođe, da smanjimo učinak Fundića koji je u prvom poluvremenu bio fenomalan, bio je nezaustavljiv. U drugom delu smo odigrali bolje odbranu na njemu. Pobedili smo trojkom u poslednjoj sekundi ali sreća prati hrabre.”

<



NAZAD





STRABAG

BestShop Group

Stara Pazova

ConcreteLand

steluni shipping

Kovac Mont

Dexpress

Alumil

Luka&Pipo

ZM ALF

Miljkovic Silosi

TermomontMG

Fasada

Una Zorcic

Fasada

Speed

Speed

Zlatara Goca

Fasada

Fasada